Boekingen open voor Seatrade Cruise Med in Malaga

Na een pauze van vier jaar ten gevolge van de coronacrisis, komt de Europese cruise-industrie op 14 en 15 september voor het eerst opnieuw samen op de Seatrade Cruise Med in het Trade Fair and Congress Center in Malaga. De Zuid-Spaanse haven zou al in 2020 fungeren als gaststad voor dit cruise-evenement. Covid-19 gooide toen roet in het eten.

Seatrade Cruise Med in samenwerking met MedCruise is de grootste B2B-conferentie en beurs over het cruisegebeuren in de Middellandse Zee en de aanpalende zeeën. Deze regio vormt na de Caraïben voor de cruiserederijen het grootste vaargebied in de wereld. Het is de plaats waar Europese rederijen als TUI Cruises, Costa Cruises, Celestyal Cruises, MSC Cruises, AIDA Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Marella Cruises, Hurtigruten, Ponant, Star Clippers en Noble Caledonia op de voorgrond treden. Uiteraard tekenen ook de grote Amerikaanse rederijen present. Het Middellandse-Zeebekken en Noord-Europa zijn ook voor hen belangrijke markten.

Het tweedaags event in het Trade Fairs and Congress Center Malaga verwacht meer dan 3.000 aanwezigen uit 70 landen. Het merendeel is afkomstig uit de havens in het gebied. Daarnaast nemen uiteraard ook de directies van de cruisemaatschappijen deel. Op de beurs zullen 150 rederijen, havens en toeleveringsbedrijven hun diensten voorstellen.

Onder de titel ‘Steering Change Together’ focust het conferentieprogramma dit jaar op de nieuwe trends. Tijdens 18 sessies en panelgesprekken komen thema’s aan bod zoals de veranderende geografie van het Middellandse-Zeebekken. Door de oorlog in Oekraïne vinden dit en wellicht ook volgend jaar helemaal geen cruises plaats op de Zwarte Zee. Dit noodzaakt de rederijen om in de Oostelijke Middellandse Zee nieuwe routes uit te werken.

Verder bespreekt de cruisesector hoe zij millennials kan aantrekken, welke impact de technologie op de landexcursies heeft en hoe de aandacht voor duurzaamheid het gebruik van alternatieve brandstoffen en het uittekenen van vaarschema’s beïnvloedt. Tijdens een speciale workshop wordt ook gepraat over luxe- en expeditiecruisen. De poolgebieden hebben geen exclusiviteit meer op expeditiecruises. Steeds vaker zien we dat expeditieschepen ook in de Middellandse Zee varen. Met hun Zodiacs kunnen ze bijzondere kusten bezoeken en afmeren in kleinere havens die geen infrastructuur hebben om grotere cruiseschepen te ontvangen.

Meer info over de Seatrade Cruise Med 2022 op www.seatradecruiseevents.com

Klik hier voor meer nieuws