Seabourn Venture, Seabourn’s eerste expeditieschip vertrekt op inaugurele reis

Seabourn, de ultra-luxe oceaan- en expeditiecruiserederij, start een nieuw tijdperk met de lancering van de Seabourn Venture. Het eerste van de twee expeditieschepen van de maatschappij verwelkomde woensdag in Tromsø de eerste gasten aan boord voor een 12-daagse expeditie naar het Noordpoolgebied en de Svalbard-archipel, een van ‘s werelds meest noordelijke bewoonde gebieden en de thuisbasis van onder meer papegaaiduikers tot ijsberen.

“Verkenning is altijd een onderdeel geweest van onze erfenis, maar de lancering van Seabourn Venture betekent een nieuw hoofdstuk en biedt onze gasten de mogelijkheid om afgelegen bestemmingen in alle uithoeken van de wereld te verkennen en echt deel uit te maken van de natuurlijke wonderen, dieren in het wild, geschiedenis en cultuur die ze daar zullen vinden”, zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn.

Eerste seizoen

Seabourn Venture begint haar inaugurele seizoen met een reeks van 12- tot 15-daagse reizen die het Noordpoolgebied, Groenland, IJsland en de Canadese Arctische Archipel verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer Scoresby Sound in Groenland, de thuisbasis van het grootste en langste fjordsysteem ter wereld; Sermilik Fjord in het zuidoosten van Groenland en bekend om de vele ijsbergen die van meerdere gletsjers naar de Straat van Denemarken stromen; Spitsbergen en Pond Inlet, Nunavut, de oostelijke toegang tot de Northwest Passage.

Het schip vaart in oktober 2022 naar het zuiden tijdens een reeks 10- tot 14-daagse reizen via diverse locaties in het Caraïbisch gebied, het Panamakanaal, Midden-Amerika, Colombia, Ecuador, Peru en Chili. Tussen november 2022 en februari 2023 nodigt Seabourn Venture reizigers uit voor ontdekkingsavonturen van Chili tot Antarctica, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden. Het schip vaart op 11- tot 22-daagse reizen naar het grote witte continent. Gasten zullen Antarctica ervaren tijdens ontmoetingen met onder meer dobberende ijsbergen, waggelende pinguïnkolonies en pittige pelsrobben. Ze bezoeken onderzoeksstations en maken meerdere aanlandingen per dag. Optionele excursies omvatten kajaktochten en verkenningen onder de zeespiegel aan boord van de onderzeeërs van het schip.

In maart en april 2023 begint Seabourn Venture aan een reeks van 7- tot 12-daagse expeditiereizen in Brazilië en de Amazone. Het schip zal kleurrijke koloniale steden aan de kust van Brazilië bezoeken en het hart van Zuid-Amerika binnenvaren via een van ‘s werelds grootste rivieren, waar gasten in Zodiacs cruisen langs de Amazone-rivier en oude sites en inheemse dorpen kunnen bezoeken.

Ontworpen voor verkenning, uitgerust voor avontuur

Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse gebieden volgens de PC6 Polar Class-normen en bevat moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip uitbreiden. Het vaartuig heeft een innovatief ontwerp, speciaal gemaakt voor de ultraluxe expeditiereiziger, en bevat veel functies die de Seabourn-schepen zo succesvol hebben gemaakt.

Samen met een attente bemanning wordt het schip bemand met een 26-koppig expeditieteam. Dat bestaat uit hoog aangeschreven wildernisexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers. De leden communiceren met de gasten en verschaffen diepgaande inzichten in de geschiedenis, ecologie en cultuur van de plaatsen die ze bezoeken. Hun waardevolle inzichten worden zowel aangeboden in formele presentaties over een verscheidenheid aan onderwerpen als in meer informele gesprekken tijdens maaltijden of aan dek.

Zoals op elk schip in de Seabourn-vloot, worden de 132 suites van Seabourn Venture gekenmerkt door zorgvuldig vervaardigde meubels en op maat gemaakte details die de tijdloze luxe van reizen vastleggen en de ervaring naar een hoger niveau tillen. Blikvangers voor de gasten zijn onder meer de Expedition Lounge en het aangrenzende Discovery Center op dek 4 en de Bow Lounge, een uitstekende setting om het mariene leven te bekijken. Het hoogste overdekte uitkijkpunt op Seabourn Venture is de Constellation Lounge op het bovendek, met een prachtig uitzicht van 270 graden en een intiem interieur, gekleed in donkerblauw en rood, geïnspireerd op sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel.

Het schip is uitgerust met kajaks en voldoende Zodiacs om elke gast tegelijk op expedities te vervoeren, evenals twee op maat gemaakte onderzeeërs, elk met een capaciteit voor zes personen. Die bieden de mogelijkheid om scheepswrakken en natuurlijke wonderen onder de zee in luxueus comfort te verkennen. Klik hier voor de eerste foto’s van de Seabourn Venture.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws