Royal Caribbean ziet licht aan het einde van de coronatunnel

De Royal Caribbean Group boekte in het tweede kwartaal van 2022 een nettoverlies van 0,5 miljard USD, tegenover 2,05 miljard tijdens hetzelfde kwartaal 2021. Volgens de rederij was het resultaat beter dan verwacht door de sterke vraag, een verbetering van de omzet aan boord en een kostenbeheersing. Tot de groep behoren onder meer Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea.

“We hebben dit kwartaal twee belangrijke mijlpalen in ons herstel bereikt: onze volledige, wereldwijde vloot was in juni weer operationeel en we realiseerden een positieve operationele cashflow en EBITDA”, zegt Jason Liberty, President en CEO van de Royal Caribbean Group. “De neiging van consumenten om te reizen en te cruisen blijft sterk. We zien een robuuste en versnellende vraag naar cruises en uitgaven aan boord. Cruisen blijft een zeer aantrekkelijke formule voor vakantiegangers.”

De bezettingsgraad van de schepen bedroeg in juni bijna 90 procent. Bepaalde Caraïbische routes haalden zelfs opnieuw een gemiddelde bezetting boven de 100 procent. (Nvdr: De bezettingsgraad wordt berekend op basis van twee personen in de kajuit. Wanneer bijvoorbeeld veel gezinnen met kinderen een hut delen, stijgt dit cijfer op resortschepen boven de 100 procent.)

Sinds de terugkeer na de Covid-pandemie vertrokken al meer dan 3 miljoen gasten met Royal Caribbean op vakantie. De boekingsvolumes lagen afgelopen lente 30 procent hoger dan een jaar geleden. Wel stelt de rederij vast dat gasten hun cruises nog steeds dichter bij het vertrek boeken dan voorheen. Anderzijds zijn de annuleringen gedaald naar pre-covid-niveaus.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws