Silversea lanceert ‘Colour the World’-collectie voor 2024-2025

Silversea Cruises heeft haar reiscollectie voor 2024-2025 onthuld. Die omvat 341 afvaarten die tussen maart 2024 en mei 2025 695 bestemmingen in 120 landen ontsluiten. Dit brengt het aantal havens in Silversea’s portfolio op meer dan 900. Het uitgebreide aanbod is het grootste in de geschiedenis van de maatschappij, met meer opties voor gasten dankzij een forse capaciteitsverhoging. De routes staan vanaf heden open voor de leden van de Venetian Society. Op 11 augustus start de verkoop voor het grote publiek.

Elf van Silversea’s ultraluxe schepen zullen deze nieuwe afvaarten verzorgen, waaronder de onlangs verworven Silver Endeavour. De reiscollectie 2024/2025 omvat ook het inaugurele seizoen van Silver Ray. Het zusterschip van de Silver Nova debuteert in de zomer van 2024. De reisroutecollectie voor 2024-2025 omvat alle uithoeken van de wereld en 25 maiden calls om de reislust van reizigers verder te inspireren.

“Onze reiscollectie voor de zomer 2024 en winter 2024/2025 weerspiegelt het verlangen van onze gasten naar nieuwe en unieke ervaringen op de meest iconische en afgelegen bestemmingen over de hele wereld”, aldus Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Niet alleen zullen deze 341 nieuwe afvaarten reizigers diep in elke bestemming onderdompelen, waardoor zelfs de meest ervaren reizigers minder bezochte bestemmingen kunnen verkennen of buiten het seizoen de wereld kunnen herontdekken vanuit een nieuw perspectief, maar ze zullen eveneens het wereldwijde bereik van Silversea uitbreiden. We kijken er ook naar uit om nieuwe routes te onthullen voor Silver Endeavour, het meest luxueuze schip in expeditiecruises, dat ons toonaangevende poolaanbod verder zal diversifiëren.”

Tweede schip van de Nova-klasse

Silver Ray, het zusterschip van Silversea’s baanbrekende Silver Nova, zal de toewijding van de cruisemaatschappij aan duurzaamheid versterken. Het schip beschikt over een brandstofcelsysteem, batterijtechnologie en dual-fuelmotoren die vloeibaar aardgas als belangrijkste brandstof gebruiken.

Silver Ray begint haar inaugurele seizoen in mei 2024 in Noord-Europa en de Middellandse Zee met routes van 7 tot 12 dagen. In december 2024 zal Silver Ray de Atlantische Oceaan oversteken naar Fort Lauderdale om het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika te doorkruisen. Een rondreis door Zuid-Amerika en een cruise op de Amazone sluiten het seizoen af vooraleer het schip in april 2025 terugkeert naar Europa.

Afrika en de Indische Oceaan staan uitgebreid op SIlversea’s programma met meer dan 60 bestemmingen in 23 landen. Een gloednieuwe 18-daagse cruise in april 2024 zal de eilanden in de Indische Oceaan in Oost-Afrika verkennen en de kans bieden om de fascinerende kustviscultuur van de semi-nomadische Vezo-bevolking van Madagaskar te ontdekken, de rijke biodiversiteit van het Kirindy Forest Reserve in Madagaskar te bewonderen en de ruïnes van Kilwa Kisiwani in Tanzania te bezoeken. Zes reizen van 16 tot 17 dagen doorkruisen het Suezkanaal. Twee hiervan bieden in november 2024 toegang tot de Nabateese ruïnes van Hegra in het noordwesten van Saoedi-Arabië, een Unesco-werelderfgoed.

In de Stille Zuidzee stelt Silversea 13 reizen en 59 bestemmingen voor. Nieuwe programma’s zetten de eilanden van Hawaï en Frans-Polynesië in de schijnwerpers, inclusief verborgen juweeltjes zoals Fakarava. Ook zullen de expeditiereizen van Silver Cloud de culturen en afgelegen kusten van Melanesië, Micronesië en het Paaseiland verkennen.

Europa

In Noord-Europa bezoeken vier schepen samen 19 landen en 105 bestemmingen van de meest iconische steden van de Oostzee tot de ongerepte fjorden van Noorwegen en de idyllische landschappen van de Britse eilanden. Er worden meer afvaarten gewijd aan de Noorse fjorden met tevens een vertrek in het najaar. De Noordkaap staat centraal ​​tijdens een reis midden juni 2024. Silver Spirit verzorgt tijdens de zomer drie reizen rond IJsland.

In de Middellandse Zee pakt Silversea uit met 67 reizen gedurende een verlengd seizoen van maart tot december 2024. Het programma omvat 111 bestemmingen in 20 landen. Er zijn iconische routes naar de Griekse eilanden en Turkije, zes reizen naar het Heilige Land en, in september 2024, een gloednieuwe cruise naar de Balearen, wat een terugkeer naar Ibiza markeert. Silversea’s innovatieve culinaire programma, S.A.L.T. (Sea and Land Taste), zal de mediterrane ervaring aan boord van geselecteerde schepen verrijken.

In Alaska verhoogt de luxerederij haar variatie met 31 reizen die zijn ontworpen om meer tijd in de havens te bieden. Het nieuwe Alaska-programma wordt ook benadrukt door de 14-daagse combinatiereizen van Silver Muse, die weekcruises met elkaar verbindt. Aan de Amerikaanse oostkust kondigt Silversea nieuwe en langere zomerreizen van 12 dagen in Canada en New England aan. Die zijn ontworpen om de zomerfestivals, de rijke koloniale en maritieme geschiedenis, winderige kustlijnen en de schilderachtige bergtoppen van Acadia National Park in de schijnwerpers te zetten.

Expeditiecruises

In de zomer van 2024 zal Silver Wind het Noordpoolgebied en Groenland verkennen op acht expeditiereizen. Een verzameling negendaagse cruises gaat richting de gletsjers en bevroren toendra van de Noorse Svalbard-archipel. Langere 12-daagse expedities lopen ook IJsland aan. Diepgaande expedities naar Groenland en Arctisch Canada bieden de kans om de authentieke Inuit-cultuur te ervaren. Een 24-daagse overtocht van de legendarische Northwest Passage aan boord van Silver Wind en een nieuwe 18-daagse expeditie die het wilde Alaska in de schijnwerpers zet vervolledigen het aanbod in deze regio.

Weinig avonturen spreken zo tot de verbeelding als een expeditie naar het Witte Continent, van de afgelegen eilanden van het Antarctisch Schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden tot Zuid-Georgië en de Falklandeilanden. Silver Cloud en Silver Wind ontsluiten de natuurlijke schatten van de regio op 21 expeditiecruises. Met de zesdaagse Antarctica Bridge-opties kunnen gasten de Drake Passage overslaan en rechtstreeks naar Antarctica vliegen om hun cruise te beginnen. Reizen op het Antarctisch Schiereiland van 10 en 12 dagen bieden de kans om de iconische Kaap Hoorn te bevaren vanaf Puerto Williams.

Met 25 geplande reizen aan boord van het expeditieschip Silver Cloud en de Silver Muse en Silver Nova – inclusief de eerste seizoenen voor Silver Nova in Australië en Silver Cloud in de Kimberley-regio – belooft 2024 Silversea’s grootste programma ooit in Australië en Nieuw-Zeeland te worden. Om haar eerste seizoen down under te vieren, zal Silver Nova een reeks van zeven langere en meer diverse routes aanbieden.

Tot slot omvat de rijke collectie nog 27 reizen gewijd aan Azië, waaronder de inaugurele aanlopen van Silver Nova op dit continent; 10 reizen naar Zuid-Amerika, 18 reizen naar het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika en 52 expedities aan boord van Silver Origin, die gasten dichter bij de natuurlijke wonderen van de Galapagos-eilanden brengen.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws