Ponant stelt nieuwigheden winterseizoen 2023-2024 voor

Ponant heeft een reeks nieuwe reizen voor het winterseizoen 2023-2024 aangekondigd. De Franse luxe- en expeditierederij stelt volgende winter 69  afvaarten en een 30-tal verschillende routes voor in Azië, de Perzische Golf, de Indische Oceaan, het Caraïbisch gebied en Latijns-Amerika. Die vullen het traditionele aanbod in Antarctica aan.

Dertien vaarschema’s zijn primeurs voor het bedrijf. Een van de opvallende nieuwigheden zijn wintercruises naar het Noorderlicht in Noorwegen. Le Bellot zal in maart 2024 vier cruises van tien nachten voorstellen vanuit Tromsø naar Narvik, de Lofoten, Hammerfest, de Trollfjord en Honningsvåg. Een andere nieuwigheid in december 2023 is een reis van Madagaskar naar de Mascarene-archipel met een aanloop van Portu Mathurin op het eiland Rodrigues in Mauritius. Nieuw in de Caraïben zijn vijf afvaarten in november en december 2023 met Le Dumont-d’Urville vanuit Belize City in het teken van de mangroves en lagunes.

Het aanbod in de Seychellen met Le Jacques-Cartier wordt uitgebreid met een zestiendaagse expeditiecruise van Mahé via de Malediven naar Colombo in Sri Lanka. In het Midden-Oosten stelt Le Bougainville eind 2023 een nieuwe tiennachtencruise voor tussen Muscat in Oman en Doha in Qatar. Onderweg bezoekt het cruiseyacht Dubai, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. Wie het ver zoekt, kan met Le Soléal van Nieuw-Caledonië naar Micronesië reizen. Op het programma van deze 16-nachtencruise staan Nouméa, de eilanden van Guam, Vanuatu, de Solomoneilanden en Papoea-Nieuw-Guinea.

Antarctica

Daarnaast is er uiteraard het jaarlijks terugkerende programma in Antarctica. De Ponant-vloot wordt er geleid door het hoogpolaire verkenningsschip Le Commandant Charcot. Blikvangers zijn de 12-daagse cruises naar de Weddell Zee, het Larsen IJsplaat en de keizerspinguïns en een 14-nachten cruise in de voetsporen van de Franse ontdekkingsreiziger Jean-Baptise Charcot. In januari en februari 2024 vaart Le Commandant Charcot in 28 dagen rond Antarctica van Ushuaia tot Lytttelton in Nieuw-Zeeland langs de zeeën van Bellingshausen en Amundsen, Marie Byrdland, de Charcot- en Peter I-eilanden en de Rosszee.

Ook de sisterschips Le Boréal, L’Austral en Le Lyrial verkennen het laatste continent. Zij brengen cruises van 10 tot 15 dagen vanuit Ushuaia. Op het programma van Le Soléal staat een cruise van 21 nachten vanuit Dunedin naar de Sub-Antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland, de Rosszee en het Zuidpoolgebied van Robert Falcon Scott en Ernest Shackleton.

Naargelang de bestemming kunnen de gasten deelnemen aan een verscheidenheid aan activiteiten van ontmoetingen met de lokale gemeenschappen tot bezoeken aan Unesco-werelderfgoedsites. Sportievelingen kunnen duiken, snorkelen, zwemmen, hiken, fietsen, sneeuwschoenwandelingen maken en met sleeën rijden.

© foto’s Studio Ponant – Noemie Watel  -Laurence-Fischer

Klik hier voor meer nieuws