Josh Weinstein is de nieuwe topman van Carnival Corporation

Josh Weinstein (48) nam maandag officieel het roer over van de Carnival Corporation & plc. Hij volgt aan het hoofd van ’s werelds grootste cruiseconcern Arnold Donald op die na bijna tien jaar een stap terugzet en vicevoorzitter wordt. Josh Weinstein is niet alleen President en CEO van de Carnival Corp., maar heeft daarnaast ook nog de titel van Chief Climate Officer. Klimaat en duurzaamheid zullen de volgende jaren grote uitdagingen worden voor de sector.

Weinstein werkt al meer dan twintig jaar voor de Carnival Corporation. In die periode bekleedde hij diverse directiefuncties. Hij was tien jaar lang de penningmeester van de groep en had onder meer de leiding over Carnival UK met de brands P&O Cruises en Cunard. De jongste jaren was hij Chief Operations Officer van de Carnival Corp. Hij begeleidde het bedrijf doorheen de Covid-crisis en wordt geprezen voor zijn grondige kennis van de sector, de operationele activiteiten en de bedrijfsstrategie. Hij moest tijdens de pandemie moeilijke beslissingen nemen waaronder het afstoten van meer dan twintig oudere schepen en het schrappen van talrijke banen.

Prioriteiten

Zijn eerste prioriteiten worden het voltooien van de veilige heropstart van de vloot en het opnieuw gezond maken van de onderneming. De Carnival Corporation gaat nog steeds diep in het rood en kijkt aan tegen een zware schuldenberg (35 miljard euro eind mei). Daarom moeten alle schepen terug uitvaren met gasten en moet de bezettingsgraad dringend omhoog.

De portefeuille van de Carnival Corporation omvat Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Australië), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (VK) en Cunard. Carnival Corporation exploiteert ook Holland America Princess Alaska Tours, de toonaangevende reisorganisatie in Alaska en het Canadese Yukon. Samen vormen deze merken ‘s werelds grootste cruisemaatschappij met een vloot van 92 schepen, goed voor een totaal van 223.000 benedenbedden die meer dan 700 havens over de hele wereld aandoen. Tegen 2025 neemt het bedrijf acht nieuwe schepen in de vaart.

De nieuwe CEO wordt gewaardeerd binnen de cruise-industrie en omschreven als een krachtpatser en iemand met een groot hart. Na de coronapandemie is het duidelijk dat de leiding van de cruise-industrie wordt doorgegeven aan een volgende generatie. Begin dit jaar volgde ook al Jason Liberty bij de Royal Caribbean Group Richard Fain op.  Met twee veertigers aan het hoofd van de grootste cruisebedrijven in de wereld zal er een nieuwe wind en stijl door de sector waaien.

© foto Carnival Corporation

Klik hier voor meer nieuws