Norwegian Cruise Line viert tewaterlating van Norwegian Viva

Na de oplevering van de Norwegian Prima heeft Norwegian Cruise Line op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië nu ook de tewaterlating van de Norwegian Viva gevierd. Norwegian Viva is het tweede van zes schepen in de baanbrekende Prima-klasse. De tewaterlating van het schip markeert een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip en de eerste keer dat het nieuwe schip het water raakt. Om de gelegenheid te vieren, werd tijdens een traditionele maritieme ceremonie een herdenkingsmunt in de Norwegian Viva gelast. Dat gebeurde in aanwezigheid van Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL en Antonio Quintano, Shipyard Director van Fincantieri.

De tewaterlating kenmerkt de voltooiing van het externe werk en de rompkunst van de Norwegian Viva. Het bijzondere kunstwerk op de romp van het schip werd gecreëerd door de Italiaanse graffiti artiest Manuel Di Rita, beter bekend als ‘Peeta’. Het schip wordt nu verder afgewerkt aan de binnenkant, waarbij het interieur en de gastenverblijven onder handen worden genomen voordat Norwegian Viva officieel aan NCL geleverd wordt en volgende zomer in de vaart komt. De lancering staat gepland voor 15 juni in Lissabon waarna het schip de zomer 2023 doorbrengt in de Middellandse Zee. Bekijk hier tekeningen van de Norwegian Viva.

“Er is lang uitgekeken naar de tewaterlating van Norwegian Viva en het is een ongelooflijk trotse dag voor ons allemaal,’’ zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL. “Als negentiende schip en de tweede in de innovatieve Prima-klasse, blijft Norwegian Viva onze voortdurende toewijding vertegenwoordigen om gasten de best denkbare vakantie-ervaring te geven. Met de naam van Norwegian Viva die ‘to be alive’ betekent en haar motto ‘Live it Up’, kunnen we simpelweg niet wachten om dit in de praktijk te brengen en gasten aan boord te verwelkomen voor de vakantie van hun leven”.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws