Lindblad doopt National Geographic Islander II in Ecuador

Lindblad Expeditions heeft de National Geographic Islander II gedoopt in Ecuador. Het all suite-expeditieschip van de rederij zal het hele jaar door cruises aanbieden in de Galapagos waar het vanaf 19 augustus de National Geographic Islander vervangt.

Met de National Geographic Islander II gaat het om de voormalige Crystal Esprit die het intussen ter ziele gegane Crystal Cruises vorig jaar verkocht. De nieuwe eigenaar liet het yacht volledig renoveren. Het beschikt over 26 suites en kan tot 48 gasten ontvangen.

Het expeditieschip heeft de allures van een particulier yacht met een wellnesscentrum en evenveel bemanningsleden als gasten. Die passagiers kunnen genieten van kayaks en paddle boards, snorkeluitrustingen en een vloot aan Zodiacs, waaronder een Zodiac met glazen bodem. Het schip is ook uitgerust met een observatiedek, een nieuwe marina en een high-tech science hub waar wetenschappelijk onderzoek kan gebeuren.

Volgens de minister van Toerisme van Ecuador is Lindblad Expeditions een mooi voorbeeld van hoe het toerisme een instrument kan zijn voor natuurbehoud en duurzame ontwikkeling. De rederij koopt alle voorraden in bij de lokale gemeenschappen en nam mensen uit Ecuador in dienst. Op die manier leren de gasten over de lokale culturen en maken ze kennis met de regionale keuken. Daarmee bouwt de rederij verder op haar decennialange samenwerking met lokale gemeenschappen en natuurbeschermingsgroepen.

Lars-Eric Lindblad, de vader van Sven Lindblad, oprichter van Lindblad Expeditions, bracht meer dan 50 jaar geleden de eerste ‘burgerontdekkingsreizigers’ naar de Galapagos. Sven heeft de erfenis in deze betoverde archipel voortgezet, terwijl hij blijft innoveren en de gastervaring verbetert. De expeditierederij biedt in de Galapagos het hele jaar door cruises van 7 nachten aan. Met een bezoek aan Peru kunnen die worden verlengd tot een tiendaagse reis.

© Lindblad Expeditions

Klik hier voor meer nieuws