AIDA opent nieuwe zomercruises 2023 in Noord-Europa

Voor het zomerseizoen 2023 opent AIDA Cruises nieuwe routes met de AIDAdiva, AIDAmar en AIDAnova vanuit Kiel en Warnemünde. Het programma vanuit de Duitse havens omvat zowel korte trips en weekcruises als langere cruises en combinaties tot 14 dagen. De aangepaste vaarschema’s hebben onder meer te maken met de blijvende onzekerheid over de aanlopen in Sint-Petersburg.

Voor de zevendaagse reizen ‘Oostzee vanaf Kiel’ en de 14-daagse reizen ‘Noorwegen en Oostzee’ met vertrekdata tussen 6 mei en 21 oktober 2023 heeft AIDA Cruises voor haar gasten aantrekkelijke nieuwe routes naar Noorwegen en Denemarken ontwikkeld. In Noorwegen ervaren de gasten van AIDAnova niet alleen de charmante hoofdstad Oslo met haar innovatieve architectuur, musea en nieuw gecreëerde wijken, maar ook het zonovergoten Kristiansand met haar oude stadsdeel Posebyen waar de witte houten huizen het zonlicht weerkaatsen. Talrijke bezienswaardigheden en een stedelijke levensstijl wachten op de gasten in Kopenhagen. In Skagen trekken eindeloze stranden en het grootste stuifduin van het land, waarvan alleen de toren van de dichtgeslibde parochiekerk nog te zien is, bezoekers. Dit is de enige plek waar je met één been in de Oostzee en met het andere in de Noordzee kan zwemmen.

Op haar negen- en tiendaagse cruises in het zomerseizoen van 2023 verzorgt AIDAmar vanuit Warnemünde aantrekkelijke routes naar Scandinavië of Noorwegen. Zo staan bijvoorbeeld drie Scandinavische hoofdsteden, Oslo, Kopenhagen en Stockholm op het programma, evenals aanlopen in Göteborg, Aarhus en Visby. De nieuwe reizen naar Noorwegen brengen gasten naar drie verschillende fjorden: Eidfjord, Olden en Vik, evenals naar Bergen, Skagen, Kristiansand en Göteborg.

Ook AIDAdiva biedt van 6 mei tot 14 oktober een nieuw zomerprogramma aan vanuit Warnemünde. Het schip toert op vier reisdata (6 mei, 8 juli, 5 augustus en 2 september) langs de mooiste plekjes van Noorwegen. Onder andere een bezoek aan de rustige haven van Vik aan de Sognefjord staat op het programma. De langste en diepste fjord van het land strekt zich 204 kilometer landinwaarts uit vanaf de kust ten noorden van Bergen.

Nieuw in het programma zijn 4- en 5-daagse trips in het Oostzeegebied. Naast de populaire klassiekers Stockholm, Kopenhagen en Göteborg, kunnen gasten nu voor het eerst Gdansk, Fredericia of Bornholm leren kennen als onderdeel van een korte trip met AIDA. De vier 7-daagse reizen ‘Zweden, Polen & Denemarken’ met vertrek op 1 juli, 29 juli, 26 augustus en 23 september 2023 blijven ongewijzigd. Zowel de 7-daagse cruises als de nieuwe 4- en 5-daagse trips kunnen met elkaar worden gecombineerd en bieden zo een grote keuze aan routes voor de start- en bestemmingshaven van Warnemünde.

© foto AIDA

Klik hier voor meer nieuws