Lancering Evrima andermaal uitgesteld

The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft de lancering van de Evrima andermaal zes weken uitgesteld. De hotelgroep schrijft de beslissing toe aan de aanhoudende wereldwijde uitdagingen in de toeleveringsketen en de ongekende vertraging bij het ontvangen van bepaalde materialen die nodig zijn voor de laatste fase van de afwerking. De eerste afvaart zou nu vertrekken op 15 oktober 2022 vanuit Barcelona.

De maatschappij zegt dat ze persoonlijk contact opneemt met de getroffen gasten en hun reisagenten. Passagiers die door deze wijziging van het schema worden getroffen, kunnen ervoor kiezen hun reis te verplaatsen naar een beschikbaar reisschema of een vergoeding ontvangen.

De Evrima, het eerste jacht van The Ritz-Carlton, zou oorspronkelijk in 2019 in de vaart komen. Het gaat nu al om de achtste of negende keer dat het merk de ingebruikneming moet uitstellen. Eerst waren er financiële problemen met de oorspronkelijke scheepswerf, daarna volgde de Covid-pandemie en het jongste jaar de problemen met de aanlevering van materialen. Daarnaast waren er net voor de zomer nog stakingen en blokkades bij de metaalbewerkers in Spanje. Daardoor moest de Astander Shipyard het werk stilleggen. Bekijk hier renderings van het schip.

© foto The Ritz-Carlton

Klik hier voor meer nieuws