Norwegian Cruise Line Holdings schrapt Covid-testing bij inscheping

Norwegian Cruise Line Holdings past op 3 september de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van haar SailSAFE-programma aan. Vanaf die datum moeten gevaccineerde gasten van 12 jaar en ouder geen Covid-test meer voorleggen bij het inschepen aan boord van de schepen van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

“De langverwachte herzieningen van onze test- en vaccinatievereisten brengen ons dichter bij de rest van de samenleving, die heeft geleerd zich aan te passen en te leven met Covid-19. Het maakt het voor onze trouwe gasten eenvoudiger en gemakkelijker om met onze drie best-in-class merken te reizen. Gezondheid en veiligheid zijn onze topprioriteit en we zullen ons robuuste SailSAFE-programma blijven aanpassen naarmate de volksgezondheidsomgeving evolueert”, zegt Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “De aanpassing van de protocollen in combinatie met de voortdurende versoepeling van de reisbeperkingen en de mogelijkheid om in meer havens over de hele wereld te cruisen, zijn positief voor ons bedrijf. Ze breiden de adresseerbare cruisemarkt uit, brengen meer afwisseling in de routes en bieden een extra katalysator op weg naar herstel.”

Volgens het aangepaste protocol moeten volledig gevaccineerde gasten van 12 jaar en ouder geen pre-cruise Covid-19 gerelateerde test meer ondergaan. Ze moeten wel een bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen. Niet-gevaccineerde gasten van 12 jaar en ouder of passagiers die geen vaccinatiebewijs kunnen of willen overleggen, moeten een negatieve medisch toegediende PCR- of antigeentest voorleggen die niet meer dan 72 uur voorafgaand aan het inschepen is afgenomen. Gasten van 11 jaar en jonger zijn niet onderworpen aan vaccinatievereisten of testprotocollen van welke aard dan ook.

© foto Dirk Neyts

Klik hier voor meer nieuws