Silversea verwelkomt Bob Simpson als VP Expedition Product Development

Silversea Cruises heeft haar toonaangevend expeditieteam versterkt met de benoeming van Bob Simpson als Vice President Expedition Product Development. De aanstelling van Simpson, een zeer gerespecteerde professional, versterkt het leiderschap van de cruisemaatschappij op het gebied van bestemmingen, te midden een sterke vraag onder welvarende reizigers naar ultraluxe expeditiecruises.

Simpson, die rapporteert aan Conrad Combrink, SVP Expeditions, Destination and Itinerary Management, zal verantwoordelijk zijn voor het creëren van en het toezicht houden op de implementatie van de expeditieproduct-strategie van het bedrijf. Hij zal nauw samenwerken met belanghebbenden op het gebied van regelgeving en bestemming voor de verdere ontwikkeling en levering van innovatieve en unieke expeditie-ervaringen wereldwijd. Zijn opdracht concentreert zich op de vijf expeditieschepen van Silversea, die enkele van ‘s werelds meest afgelegen regio’s verkennen, waaronder beide poolgebieden.

Met een avontuurlijke carrière van meer dan 30 jaar in de reisindustrie is Simpson sinds 1998 betrokken bij expeditiecruises en heeft hij een enorme expertise in het ontwikkelen en uitvoeren van expedities in de poolgebieden en andere afgelegen bestemmingen opgebouwd. Hij was bijna 20 jaar Vice President of Expedition Cruising bij Abercrombie & Kent waar hij toezicht hield op de productontwikkeling en activiteiten van het bedrijf. Hij was ook voorzitter van het uitvoerend comité van de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO) en lid van het uitvoerend comité van de Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO). In deze hoedanigheden werkte Simpson actief samen met een breed scala aan belanghebbenden en was hij nauw betrokken bij toerismebeheer, milieubescherming, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.

“We zijn vereerd en verheugd om Bob te verwelkomen in het Silversea-team”, aldus Combrink. “Met een carrière van tientallen jaren en een schat aan expertise, kunnen maar weinigen in de branche de kennis van Bob van de snelgroeiende expeditiecruise-industrie evenaren. Het is een ongelooflijk opwindende tijd voor Silversea: we zijn onlangs eigenaar geworden van Silver Endeavour, een van ‘s werelds meest luxueuze expeditieschepen, en we bevinden ons op een sterk groeitraject. Bob’s innovatieve benadering en enthousiasme voor het leveren van unieke ervaringen zullen ons ongeëvenaarde expeditieaanbod naar een hoger niveau tillen voor het plezier van onze gasten. Zijn diepgaande kennis van de afgelegen gebieden, regio’s en regelgevende processen zullen ook onze inzet voor milieubeheer en nauwe samenwerkingen met de gemeenschappen die we bezoeken verder versterken, zodat we een positieve impact hebben op al onze bestemmingen.”

“Ik ben verheugd om het team van Silversea Cruises te vervoegen in een tijd van groei voor zowel het bedrijf als de expeditiecruise-industrie”, aldus Simpson. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met enkele van de beste in de branche om onze gasten ongelooflijke ervaringen te bieden in de meest afgelegen uithoeken van de aarde.”

© foto Silversea

Klik hier voor meer nieuws