Norwegian Prima vaart niet naar Zeebrugge op eerste reis

Norwegian Prima zal op haar inaugurele reis Zeebrugge niet aanlopen. Dat deelt Norwegian Cruise Line mee. Na de doop door Katy Perry in Reykjavik vaart het nieuwste vlaggenschip van NCL eind augustus van IJsland naar Nederland. Volgens het oorspronkelijke vaarschema zou het schip onderweg Cork in Ierland, Portland in Engeland, Le Havre in Frankrijk en Zeebrugge in ons land aanlopen.

“We zijn toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke vakantie-ervaringen over de hele wereld. Als zodanig is het altijd onze bedoeling om originele routes te behouden. Soms zijn we echter door onvoorziene omstandigheden genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen. Om het binnendringen van zout water in Amsterdam te beperken, zijn de sluistijden in IJmuiden aangepast om alleen tussen 6 en 18 uur te werken, in plaats van 24 uur per dag. Als gevolg hiervan hebben we onze aanloop naar Zeebrugge geannuleerd en onze tijden in Amsterdam moeten aanpassen,” klinkt het in de mededeling. Norwegian Prima vaart vanuit Le Havre meteen door naar Amsterdam en zal al op 2 september, de dag voor het einde van de cruise, in de Nederlandse haven overnachten. Gasten die excursies vanuit Zeebrugge hadden geboekt, krijgen het volledige bedrag terugbetaald.

Norwegian Cruise Line is niet de eerste cruiserederij die deze zomer haar programma moet aanpassen. Met de aanhoudende droogte en lage waterstanden heeft ook de Rotterdam van Holland America Line de inscheephaven Amsterdam de voorbije weken al moeten ruilen voor Rotterdam. De aanpassing heeft te maken met de extreem lage waterstanden in het Noordzeekanaal. De overheid ziet zich genoodzaakt de sluizen te sluiten om milieuschade aan de riviersystemen te vermijden.

Het eerste bezoek aan Zeebrugge zal nu plaatsvinden op woensdag 21 september wanneer Norwegian Prima tussen Kopenhagen en Southampton vaart om van daaruit te vertrekken naar Noord-Amerika en de Caraïben voor het winterseizoen. Ook volgende zomer vaart Norwegian Prima in Noord-Europa en zal het schip enkele keren de Vlaamse haven bezoeken.

 © rendering Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws