NCLH zal cruiseprijzen niet braderen

Na de Carnival Corporation en de Royal Caribbean Group kondigt ook Norwegian Cruise Line Holdings rode cijfers aan voor het tweede kwartaal. Het nettoverlies van de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises bedroeg 478 miljoen USD.

Frank Del Rio, voorzitter en CEO van NCLH blijft niettemin positief voor de toekomst. “We worden aangemoedigd door de aanhoudend sterke vraag van de consument, wat tot uiting komt in onze recordprijzen, het versnellen van de boekingsvolumes, vooral voor 2023 en daarna, en het hoogste verteer aan boord ooit. Na de Covid-pandemie en de terugkeer naar meer normale activiteiten, blijven we geloven in onze strategie en toewijding om de positionering van onze merken en prijzen te beschermen.

Als toonaangevende operator op het gebied van luxecruisen, zijn onze drie bekroonde merken bijzonder goed gepositioneerd om te profiteren van de voortdurende vraag van onze doelgroepen naar reizen en ervaringen, geleid door onze unieke en aantrekkelijke waardepropositie versus vakantiealternatieven op het land. Onze vloot van wereldklasse is verder verbeterd door de recente toevoeging van Norwegian Prima, het eerste van zes schepen in de baanbrekende Prima Class voor Norwegian Cruise Line.”

Begin mei was NCLH de eerste grote cruise-operator die de gefaseerde herlancering van haar volledige vloot voltooide. De bezettingsgraad in het tweede kwartaal bedroeg 65 procent, in lijn met de verwachtingen en een verbetering met 17 punten ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Talloze reizen, op verschillende belangrijke markten, behaalden tijdens het kwartaal een bezettingsgraad boven de 100 procent.

Del Rio zegt in dit verband dat zijn bedrijf niet van plan is ‘zotte kortingen’ toe te kennen om op korte termijn zijn schepen te vullen. “Dit hebben wij nooit gedaan en ik ben niet van plan het bedrijf te hypothekeren. Wij willen ons concentreren op het maximaliseren van de prijsstelling op lange termijn. De onderneming blijft sterke ticketprijzen en verteer aan boord genereren, waarbij de totale inkomsten per passagier/cruisedag in het tweede kwartaal van 2022 met bijna 20 procent zijn gestegen ten opzichte van 2019. Voor het derde kwartaal van 2022 verwachten we dat de totale inkomsten per passagier/cruisedag verder zullen toenemen, ondanks de aanzienlijke impact van het conflict tussen Rusland en Oekraïne op bepaalde dure Europese routes in het lopende jaar.”

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws