TUI-cruisemerken zien prijzen en bezettingsgraad stijgen

De TUI-cruisebrands zagen met hun volledige vloot terug in de vaart in het derde kwartaal van het boekjaar 2022 zowel de bezettingsgraad als de gemiddelde dagprijs stijgen. De TUI Group zegt dat de sector geleidelijk evolueert naar een omgeving die te vergelijken is met de periode vóór de corona-pandemie.

Sinds april van dit jaar zijn de zeven schepen van TUI Cruises terug in de vaart in Noord-Europa en de Middellandse Zee. Daarnaast startte de voorbije maanden de bouw van twee nieuwe schepen die de vloot tegen 2026 op negen eenheden zal brengen. Na twee jaren van Covid zit TUI Cruises volgens de top van de reisgroep weer op het groeipad. Hapag-Lloyd Cruises vaart opnieuw uit met haar vijf schepen. Ook bij Marella Cruises ontvangt de volledige vloot van vier schepen deze zomer weer gasten. Met het wegvallen van de reisrestricties ziet het reisconcern een enorme stijging van de excursies en tours. Het verkochte aantal steeg van 300.000 in het voorjaar van 2021 tot ruim 2 miljoen afgelopen kwartaal.

De bezettingsgraad groeide bij TUI Cruises (Mein Schiff-vloot) van 41 procent vorig jaar naar 70 procent dit jaar. Hapag-Lloyd Cruises zag een stijging van 42 naar 57 procent en Marella Cruises een verhoging tot 70 procent. De cruiseprijs per dag per persoon ging fors omhoog. Bij TUI Cruises bedroeg die in het derde kwartaal van het huidig boekjaar 188 euro tegenover 125 euro twaalf maanden geleden (+50,7%). Marella zag haar gemiddelde prijs verhogen van 128 naar 160 euro (+25%). Bij Hapag-Lloyd Cruises bedraagt de gemiddelde dagprijs 616 euro. Vorig jaar was dat nog 443 euro of een stijging van 39,1%.

Volgens de reisgroep zullen de cruises hun herstel na de Covid-pandemie ook in het vierde kwartaal verderzetten. Wel merkt de TUI Group op dat de kortetermijnboekingen nog steeds een belangrijk percentage van de reservaties uitmaken.

© foto TUI Cruises

Klik hier voor meer nieuws