Een cruisevakantie… ook voor baby’s

Ook baby’s kunnen mee op een cruiseschip. De meeste rederijen hebben de minimumleeftijd vastgelegd op zes maanden op voorwaarde dat het vaarschema geen drie opeenvolgende zeedagen omvat. Voor oceaanoversteken en bepaalde afgelegen gebieden moet het kind minimum één jaar oud zijn om mee te reizen. Bij sommige rederijen cruisen de allerkleinsten gratis. Andere rekenen het tarief aan van een derde persoon in de kajuit.

De maatschappijen doen er alles aan om het de kleinste reizigers naar hun zin te maken. Steeds meer schepen beschikken over kinderbedjes en nanny’s die de kinderen kunnen opvangen. Ouders kunnen met de baby’s en peuters spelen in de kinderclub. ’s Avonds is er opvang wanneer de ouders uit eten willen. Let wel: luiers zijn om sanitaire regels verboden in de zwembaden. Kies daarom voor een gezinsschip met kinderbad waar de kleinsten wel kunnen plonzen.

© foto Royal Caribbean International