Explora Journeys onthult details culinaire aanbod

Explora Journeys kondigt een unieke culinaire en drank ‘ontdekkingsreis’ aan boord van de Explora I aan die in mei 2023 in de vaart komt. Het schip zal maar liefst 11 culinaire ervaringen presenteren in zes levendige restaurants plus dineren in de suite, evenals 12 bars en lounges (acht binnen en vier buiten) en een Chef`s Kitchen waar gasten verschillende smaken van over de hele wereld kunnen ontdekken, geïnspireerd door de Ocean State of Mind.

Franck Garanger, Head of Culinary bij Explora Journeys: “Explora Journeys biedt niet alleen een kans om de wereld rond te reizen. We zien de schepen ook als een manier voor onze gasten om die te proeven en actief nieuwe keukens en ervaringen te ontdekken. Ons team is werelds en bereisd en brengt enthousiasme voor herkomst samen met een overvloed aan verhalen over de zeldzame ingrediënten, die speciaal voor Explora Journeys met de hand zijn geselecteerd. Om verfijnde eetervaringen te bieden, die authenticiteit en duurzaamheid omarmen, zorgen we ervoor dat elke gast vertrekt met herinneringen aan zijn culinaire reis aan boord.”

Het hele jaar door zullen wijnselecties de regionale gebieden weerspiegelen waar het schip vaart. Sommeliers zullen voortdurend boetiekwijnen zoeken om een ​​inspirerend menu samen te stellen met interessante selecties. Chardonnay komt bijvoorbeeld niet uit de verwachte plaatsen zoals Napa Valley, maar uit interessante en opkomende regio’s zoals Zwitserland en andere Europese landen.

Explora heeft eveneens een exclusief mixologie-programma samengesteld, met onder meer de ‘Ocean State of Mind’-cocktail op basis van gin gemaakt met zeewieralgen. Exclusieve proeverijen van wijn, whisky en gedistilleerde dranken, masterclasses over het bereiden van cocktails en ‘Meet the Winemaker’-evenementen zullen aan boord worden gehouden, evenals bestemmingservaringen met een wijnthema aan de wal.

Thibaut Briançon, Senior Lead, Food and Beverage Services voor Explora Journeys: “Een belangrijk element van differentiatie voor Explora Journeys is onze passie voor het handmatig selecteren en inkopen van een eclectische drankenmix, waaronder zeldzame fijne wijnen rechtstreeks van wijngaarden evenals exclusieve premiummerken om een ​​verscheidenheid aan cocktails samen te stellen, waaronder niet-alcoholische en biologische opties. Dit zal ervoor zorgen dat onze mixologen en sommeliers unieke ervaringen bieden aan onze veeleisende reizigers.”

Restaurants

Anthology fungeert als een culinair podium voor gastchefs om menu’s samen te stellen met wereldwijde keukens en unieke wijnarrangementen in een setting van eigentijdse verfijnde elegantie.

Sakura vertegenwoordigt de beste Pan-Aziatische keuken (Japans, Thais, Vietnamees en Maleisisch). Een gewaagd ontwerp met Japanse accenten, drankjes met Aziatische invloeden, een Sake-sommelier en moderne Aziatische muziek zorgen voor een dynamische eetervaring.

Marble & Co. Grill is een opnieuw gedefinieerde Europese steakhouse-ervaring, geïnspireerd door de marmering die alleen in het beste rundvlees te vinden is. De ervaring wordt versterkt door een in-house dry ager en een kelder met een uitstekende selectie wijnen.

Med Yacht Club is een ontspannen viering van de smaken, sfeer en dolce vita van de Middellandse Zee. De eetgelegenheid vindt zijn inspiratie in verfijnde mediterrane restaurants aan het strand, die de gevarieerde keukens, wijnen en cocktails van de regio omarmen.

Emporium Marketplace biedt gasten de mogelijkheid om de hele dag ontspannen te dineren. 18 kookstations presenteren sushi, zeevruchten en een rotisserie met gegrild, geroosterd en langzaam bereid vlees. Pasta wordt op bestelling klaargemaakt. Je vindt er verder vers gebakken pizza’s en sandwiches, fijne vleeswaren, brood en patisserie.

Fil Rouge verenigt internationale smaken met Franse invloeden. Het verfijnde en intieme restaurant verleidt de gasten met Frans geïnspireerde internationale gerechten, elegante desserten en een wijnselectie van zowel de wijngaarden van de Oude als de Nieuwe Wereld.

Daarnaast kunnen gasten 24 uur per dag dineren in de suite of zich in de Chef’s Kitchen laten begeleiden door een team van culinaire experts. Die laten hen nieuwe ingrediënten, smaken, texturen en culturen ontdekken, ongeacht hun kookvaardigheidsniveau.

Bars & lounges

De Lobby Bar is de centrale bar en lounge. Ze vormt de ideale plek om de hele dag en nacht van een drankje te genieten.

De Malt Whisky Bar biedt een verfijnde rondleiding door de wereldwijde whiskyregio’s, compleet met een inloophumidor, sigarenexpert en een speciaal sigarenrookterras.

De Journeys Lounge is de plek waar het volledige entertainment- en verrijkingsprogramma van Explora Journeys wordt onthuld.

In de Explora Lounge vormt het spectaculair uitzicht van 270 graden over de oceaan de achtergrond voor informeel drinken en dineren. Gasten kunnen genieten van lichte maaltijden, snacks en de traditionele afternoon tea in het elegante interieur en een soundtrack van rustgevende jazz.

Gelateria & Creperie in The Conservatory stelt authentieke Franse en Italiaanse verwennerijen voor in een ontspannen, tegen het weer beschermde, omgeving aan het zwembad. In dezelfde ruimte bevindt zich ook The Conservatory Pool & Bar die de hele dag open is en ‘s avonds een bioscoopervaring onder de sterrenhemel voorstelt.

Crema Café is een café in Europese stijl. Ontdek er de verfijnde methoden van het zetten van koffie door bekwame barista’s, proef losse thee met een thee-expert of geniet van verfrissende koudgeperste sappen.

Astern Lounge, Pool & Bar vormen het sociale middelpunt van de reis. Deze zone straalt een coole strandclubsfeer uit met achtergrondmuziek overdag en akoestische muzikanten en dj’s als de zon ondergaat.

De Sky Bar on 14 is gelegen op het hoogste punt van het schip. Deze panoramische buitenlounge is ideaal voor cocktails en oneindige uitzichten. De Atoll Bar bevindt zich aan een intiem zwembad aan de achterzijde van het schip op dek 10. Helios Pool & Bar is een zone voorbehouden aan volwassenen en biedt de ultieme ‘chill out’ lounge-ervaring.

Explora Journeys biedt onbeperkte drankjes, wijnen en sterkedrank, inclusief een minibar in de suite, speciale koffiesoorten, thee en frisdranken. Voor connaisseurs of diegenen die hun ervaring willen verhogen of een speciale gelegenheid vieren is een selectie wijnen, sterkedrank en likeuren beschikbaar tegen een extra vergoeding. Daarnaast biedt Anthology, voor degenen die willen genieten van een bekroonde eetervaring, menu’s samengesteld door ‘s werelds meest gelauwerde chefs en illustere wijnmakers. Ook hier geldt een reservatierecht.

Bekijk meer beelden van de restaurants en lounges alsook van de suites.

© renderings Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws