Europa’s Beste neemt de draad terug op

Afgelopen vrijdag vond voor de 16de maal het  gastronomische event Europa’s Beste van Hapag-Lloyd Cruises plaats. Topchefs met in totaal 11 Michelinsterren, wijnboeren en andere culinaire experts ontmoetten elkaar aan boord van de Europa in de haven van Hamburg. Bijna 30 spelers toveren het pooldek om tot een culinaire promenade.

Het recept voor succes is bewezen: neem het beste cruiseschip ter wereld, voeg chef de cuisine Tillman Fischer toe en laat hem samen koken met collega’s, waaronder driesterrenchef Kevin Fehling. Aan de feestavond nam ook een culinaire ambassadeur met vier Gault Millau-koksmutsen uit Oostenrijk deel en andere bekende chefs uit Duitsland, Frankrijk, Italië, IJsland, Portugal en Zwitserland. Op de beproefde manier serveerden ze de gerechten op hun kookstand en gingen in gesprek met de gasten. De talrijke gerenommeerde wijnboeren zorgden voor de bijhorende selectie wijnen.

Nieuwkomer was Mitja Birlo van restaurant 7132 Silver in Zwitserland, door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2022. Hij serveerde ‘kingfish-ceviche met Graubündense duindoorn, zoete aardappel en limoenbladolie’ op zijn kookstand. De jongste deelnemer was het aanstormende talent Joshua Feldkircher, stagiair bij Hotel Vier Jahreszeiten Hamburg. Hij won de wedstrijd van de jonge chef-koks van de selectie van Duitse luxehotels en werkt sinds begin dit jaar samen met Hapag-Lloyd Cruises. Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises, bracht hulde aan deze prestatie en nodigde hem uit om chef Tilmann Fischer een handje te helpen tijdens het evenement.

Europa’s Beste is ook in ons land een gekend gastronomisch event. De feestavond vond al diverse malen plaats in Antwerpen. “Na een onderbreking van twee jaar maakte Europa’s Beste een indrukwekkende comeback. Ik ben erg blij dat we weer kunnen laten zien waar de Europa bekend om staat: internationale topgastronomie gegarneerd met onze persoonlijke service. Het terugzien van de vele bekende gezichten aan boord in onze thuishaven Hamburg maakte me blij en dankbaar”, zegt Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises (rechts op de foto).

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises – Franziska Krug

Klik hier voor meer nieuws