Holland America Line en Seabourn vereenvoudigen Covid-protocollen

Holland America Line en Seabourn werken hun Covid-19-protocollen en -procedures bij voor afvaarten vanaf 6 september aanstaande. Zo hoeven gevaccineerde gasten zich voor de meeste reizen tot 15 nachten niet langer te laten testen. Ze moeten hun vaccinatiestatus wel bewijzen bij de inscheping. Niet-gevaccineerde gasten moeten een zelftest kunnen voorleggen, afgenomen uiterlijk drie dagen voor de afvaart. De nieuwe protocollen zijn evenwel niet geldig voor Canada, Australië, Griekenland en landen met afwijkende gezondheidsregels. Het nieuwe protocol geldt evenmin voor volledige doortochten van het Panamakanaal, oceaanovertochten en cruises naar afgelegen bestemmingen.

Voor cruises van 16 nachten, inclusief volledige doortochten van het Panamakanaal, oceaanoversteken en bepaalde reizen naar afgelegen bestemmingen moet iedereen vanaf de leeftijd van 5 jaar een medisch gecontroleerde negatieve Covid-test kunnen voorleggen. Die test moet binnen de drie dagen voor de afvaart gebeuren. Ook moeten alle gasten gevaccineerd zijn of een uitzondering aanvragen bij de rederij. De testresultaten moeten worden voorgelegd bij inscheping, maar kunnen ook al vroeger elektronisch worden doorgestuurd om de check-in formaliteiten te versnellen.

“Onze gasten zijn enthousiast om weer te gaan cruisen en deze veranderingen zullen het voor meer gasten gemakkelijker maken om de wereld te verkennen in een veilige en plezierige omgeving”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De nieuwe, vereenvoudigde protocollen erkennen de veranderende aard van Covid-19 en zorgen er tegelijkertijd voor dat we de gezondheid beschermen van onze gasten, teamleden en de gemeenschappen die we bezoeken.”

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws