Norwegian Viva mist zomer 2023

De lancering van Norwegian Viva wordt acht weken vertraagd. Het zusterschip van de Norwegian Prima komt nu pas eind augustus 2023 in de vaart. In juni kondigde Norwegian Cruise Line al een eerste uitstel aan en besliste toen twee afvaarten te schrappen. Nu komen daar nog eens zes vertrekken bij en zal het schip niet op 3 juli, maar pas op 26 augustus 2023 haar eerste klanten verwelkomen.

In een mail aan de geboekte gasten en hun reisagenten excuseert de maatschappij zich voor de vertraging. Die is volgens NCL te wijten aan storingen bij de toeleveringsketen die van invloed zijn op industrieën over de hele wereld, inclusief de maritieme sector. Getroffen gasten kunnen opteren voor een vergelijkbare afvaart aan boord van de Norwegian Getaway en hoeven in dat geval geen verdere stappen te ondernemen. Ze behouden hun hutcategorie en eventuele promoties. Daarbovenop krijgen ze een korting van 20 procent op de cruiseprijs. Begin september ontvangen ze hierover meer details.

Gasten die hun boeking wensen te annuleren, moeten uiterlijk op 2 september contact opnemen met Norwegian Cruise Line. Zij krijgen de reeds betaalde bedragen terugbetaald. Indien de boeking gebeurde met een toekomstig cruisetegoed (future cruise credit) wordt ook dat bedrag integraal teruggestort op de Latitudes-rekening van de gast.

De eerste cruise van de Norwegian Viva wordt nu de afvaart van 26 augustus 2023 vanuit Civitavecchia naar Triest. Op dit vaarschema van negen nachten bezoekt het schip Malta, Griekenland, Kroatië en Slovenië. Hoe dan ook is het uitstel slecht nieuws voor de rederij. Zij mist bijna het volledige Europese hoogseizoen. Norwegian Viva zou volgend jaar vooral in de Middellandse Zee varen, terwijl de Norwegian Prima, die volgende week in de vaart komt, tijdens de zomer 2023 cruises in Noord-Europa voorstelt.

© rendering Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws