MS Rotterdam tot einde seizoen naar Rotterdam

De haven van Amsterdam deelt mee dat alle calls van de Rotterdam van Holland America Line voor de rest van het zomerseizoen (tot 2 oktober 2022) zijn geannuleerd in Amsterdam. Door de aanhoudende droogte heeft de haven nog steeds te maken met een aangepast schutregime.

Als gevolg van een langdurige periode van droogte en een tekort aan smelt- en regenwater heeft Nederland te maken met lage rivierstanden en hoge zoutwaardes. Om de kwaliteit van het water te bewaken heeft de Nederlandse Rijkswaterstaat midden juli maatregelen genomen, waaronder een aangepast schutregime van de sluizen in IJmuiden. Dit houdt in dat er in plaats van op aanvraag nu zoveel mogelijk schepen tegelijk in tijdsblokken van 12 uur worden versast. Dit heeft invloed op de gehele scheepvaart en zo ook op de aanlopen bij Cruise Port Amsterdam.

Die tijdsblokken passen niet in het vaarschema van HAL’s Rotterdam. Voor andere rederijen past dat volgens het havenbestuur wel of is het mogelijk om hun vaarschema passend te maken. Vandaar dat de ene rederij wel nog kan doorvaren naar Amsterdam en de andere kiest voor een alternatief.

Holland America Line laat in dit verband weten dat het systeemtechnisch op dit moment niet mogelijk is om in de Navigator app en op de boardingpassen de inschepingshaven van Amsterdam naar Rotterdam te wijzigen. “Er zal dus, ondanks deze wijziging van in- en/of ontschepingshaven, altijd Amsterdam op blijven staan. De boardingpassen en inschepingstijden blijven geldig voor inscheping in Rotterdam. Ter herinnering, de boardingpassen zijn gelijk aan de reisdocumenten. We sturen geen aparte documentatie. Gasten krijgen de boardingpassen na het volledig afronden van de online check-in via www.hollandamerica.com.

© foto Cruise Port Rotterdam

Klik hier voor meer nieuws