Volg de bouw van Icon of the Seas

Royal Caribbean International start een videoserie over Icon of the Seas die in de herfst van 2023 in de vaart komt. In de eerste aflevering vertelt de cruiserederij hoe de ideeën tot stand kwamen en wat de vijf pijlers zijn voor wat ‘het meest transformationele schip in de wereld’ moet worden.

Royal Caribbean International hield dusver de lippen stijf op elkaar over de voorzieningen aan boord van de schepen van de Icon-klasse. Normaal geeft een cruiserederij vanaf het snijden van het eerste staal geleidelijk details vrij. Icon of the Seas heeft niettegenstaande de start van de bouw in juni 2021 en de kiellegging in april van dit jaar nog geen geheimen over de voorzieningen prijsgegeven, behalve dan dat het schip op vloeibaar aardgas zal varen, zo’n 200.000 brutoton zal meten en circa 5.600 passagiers zal kunnen accommoderen. De maatschappij heeft op de Meyer Turku-werf in Finland drie schepen van deze nieuwe scheepsklasse besteld.

Intussen zijn we wel al bijna een jaar vóór de lancering van het eerste schip. Veel langer kan Royal Caribbean niet meer wachten. Binnenkort moeten de boekingen voor het schip openen. En dat betekent dat op dat ogenblik ook de eerste dekplannen worden vrijgegeven.

Alles laat vermoeden dat het schip een nieuwe revolutie zal betekenen voor het cruisemerk. Royal Caribbean noemt het project alvast een ‘gewaagd idee’ en spreekt van een ‘baanbrekende visie’. “Je zou kunnen zeggen dat Icon al meer dan 50 jaar in de maak is en het beste van het verleden, het heden en de toekomst van de cruisemaatschappij combineert.”

Deze week startte Royal Caribbean met een videoreeks over het project. In de eerste aflevering van ‘Making an Icon’, Envisioning an Iconic Vacation”, laat de rederij vernieuwers aan het woord. Scheepsarchitecten, interieurontwerpers en industrieel ingenieurs spreken over de opzet van het project en het gevoel van de revolutionaire, evolutionaire en vertrouwde ervaringen die zullen komen. Voor Jay Schneider, Chief Product Innovation bij Royal Caribbean International wordt Icon of the Seas het meest transformerende schip dat de wereld ooit heeft gezien. Bekijk hier de eerste video.

Vijf pijlers

Concrete informatie krijgen we in de eerste video nog niet. Alleen wordt ingegaan op de vijf krachtlijnen die aan de basis van deze nieuwe scheepsklasse liggen. De ongeëvenaarde waterervaringen en een maximaal contact met de oceaan vormen de eerste pijler.

Daarbij aansluitend is de tweede krachtlijn de adrenalinepompende sensaties. Met voorzieningen als surfsimulatoren, botsauto’s, ziplines of skydiving-simulatoren was Royal Caribbean steeds een trendsetter in de cruise-industrie. Die trend zal zich volgens de rederij doorzetten op Icon of the Seas met voorzieningen die nog nergens anders te vinden zijn op cruiseschepen. Die zullen de sensaties naar een nog hoger niveau tillen.

Een derde hoeksteen is de ultieme gezinsvakantie. Gastenonderzoek toont aan dat de band met familie of vrienden voor veel gasten een topprioriteit is. Ze willen hun vakantie samen beleven en zoeken een product waarin elk lid en elke leeftijd zich kan vinden.

Het vierde speerpunt is het sensationeel entertainment. Ook op het vlak van live-entertainment zet Royal Caribbean al jaren de toon met productieshows in het theater, ijsshows in Studio B en acrobatische watershows in het AquaTheater. “Icon of the Seas zal enkele van de beste shows ter wereld voorstellen, maar we willen daarnaast een nog grotere verscheidenheid aan entertainment aan boord brengen,” zegt de directie.

De vijfde en laatste pijler wordt de gastronomie. Samen dineren maakt deel uit van de ‘quality time’ onder familieleden. Op Icon of the Seas moet eten en drinken een viering worden. Royal Caribbean wil reizigers op het nieuwe schip de mogelijkheid bieden om smaken te proeven die ze nog nooit eerder hebben geprobeerd en hen tegelijk de keukens en stijlen voor te schotelen waar ze van houden.

Hoe deze vijf pijlers naar Icon of the Seas toe worden vertaald, zullen we wellicht vernemen in de volgende afleveringen van ‘Making an Icon”. Dat gebeurt aan de hand van de experten en beelden van het innovatielab in Miami, de scheepswerf in Finland en andere plaatsen waar hard wordt gewerkt aan Icon of the Seas.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws