MSC Virtuosa vervangt deze winter MSC Preziosa in Zeebrugge

MSC Cruises heeft haar winterprogramma in West-Europa aangepast. Door deze wijziging zal niet de MSC Preziosa, maar de MSC Virtuosa tussen november 2022 en mei 2023 Zeebrugge aanlopen. De cruises van zes, zeven en acht nachten doen naast Zeebrugge ook Hamburg, Rotterdam, Le Havre en Southampton aan.

Behalve weekcruises in West-Europa zal de Virtuosa voor zonaanbidders in januari vanuit Zeebrugge een nieuwe reis van 19 nachten aanbieden met aanlopen in Casablanca/Marrakesh in Marokko en drie van de populaire Canarische Eilanden – Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het schip vertrekt vanuit Zeebrugge op 10 januari en komt aan in Hamburg op 29 januari, waar gasten kunnen ontschepen.

MSC Virtuosa, het vierde schip van de Meraviglia-klasse en het tweede Meraviglia-plus schip, biedt nog meer openbare ruimtes en kajuiten dan de vorige generaties en beschikt over enkele van de meest geavanceerde milieutechnologieën die vandaag beschikbaar zijn. Het schip heeft ook 11 Golden Pearls van Bureau Veritas gekregen voor zijn reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming, gezondheid en veiligheid.

Met 10 restaurants, 21 bars en lounges en 5 zwembaden is dit innovatieve 19-deks schip klaar om gasten te verwelkomen met het beste van de internationale keuken, entertainment van wereldklasse, ontspannende bars en lounges, een van de grootste winkelgebieden op zee, een spa en fitnesscentrum, een aquapark en kids clubs voor peuters en tieners. Het paradepaard is de iconische promenade van 112 meter lang met een verlichte koepel die het sociale hart van het schip vormt. Een van de hoogtepunten is de gloednieuwe MSC Starship Club, exclusief beschikbaar op de MSC Virtuosa, waar ‘s werelds eerste humanoïde robotische barman, Rob genaamd, aanwezig is. Klik hier voor foto’s van het schip.

Gasten uit België en Luxemburg zullen van dit schip en de routes kunnen genieten door dicht bij huis in Zeebrugge in te schepen. De haven van Zeebrugge is gemakkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto en biedt gratis parkeergelegenheid. MSC Cruises is ten slotte een van de weinige cruiserederijen die routes aanbiedt met vertrek vanuit de Vlaamse kusthaven.

Frank Van Den Steen, Country Manager Benelux: “Ik ben zeer verheugd! Een cruisevertrek uit Zeebrugge is echt uniek en met de MSC Virtuosa brengen we bovendien een van de meest indrukwekkende MSC-paradepaardjes naar België. Per cruiseschip op citytrip, varen op zee en onderweg genieten van een maximum aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal voor een weekje tussenuit deze winter, met z’n tweetjes of met de hele familie.”

Klik hier voor meer informatie over de winterroutes 2022-2023.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws