Windstar in 2023 voor het eerst naar de Rode Zee en Perzische Golf

Windstar Cruises voegt tijdens het winterseizoen 2023-2024 de Rode Zee en de Perzische Golf aan haar aanbod toe. Die cruises vinden plaats aan boord van de Star Legend, een all-suite yacht van de Star Plus Class. Het is de eerste maal dat de Windstar deze bestemmingen op haar vaarschema zet.

“Met indrukwekkende Unesco-bezienswaardigheden, prachtige stranden en dieren in het wild, eersteklas golfbanen, snorkelen en duiken en uiteraard een enorm aanbod aan winkels, is Windstar verheugd om onze gasten kennis te laten maken met de Rode Zee en de Perzische Golf met nieuwe routes in Saoedi-Arabië, Jordanië, Egypte, Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Qatar”, legt Windstar Cruises-voorzitter Christopher Prelog uit.

De 18-daagse ‘Wonders of Arabia’ vertrekt op 5 november in Athene. De Star Legend vaart naar Dubai, passeert het Suezkanaal en brengt vijf dagen door in Egypte en Jordanië, inclusief een overnachting in Luxor om de majestueuze tempels van Karnak en Luxor te bewonderen, gevolgd door twee dagen in Oman. Aansluitend presenteert de rederij van december 2023 tot maart 2024 elf cruises in de Perzische Golf. Op deze 10-daagse ‘Sparkling Sands & Cities’ vaart de Star Legend van Dubai naar Muscat (of omgekeerd). Hoogtepunten zijn overnachtingen in Doha en Abu Dhabi, een late nacht in Ras Al-Khaimah en aanlopen in Fujairah, Khasab en Sir Bani Yas.

Op de 9-daagse ‘Arabian Nights & Egyptian Days’ verzorgt het Star Plus Class-all suite yacht op twee data (één in elke richting) een vaarschema tussen Jeddah en Aqaba en omgekeerd. Hoogtepunten van deze route zijn onder meer een overnachting in Sharm el Sheikh en in Safaga met de mogelijkheid om Luxor te bezoeken en de kans om te genieten in de turquoise wateren van de resorthavens van Ain Sokhna en Hurghada. Het seizoen wordt in april 2024 afgesloten met de ‘Red Sea Revelries via the Suez Canal’, een 12-daagse reis van Jeddah naar Athene. Blikvangers hier zijn een overnachting in Luxor, een latere avond in Ain Sokhna, de doorvaart van het Suezkanaal en een dag in Heraklion op Kreta.

De Voyage Collection-brochure met alle afvaarten kan je hier online bekijken.

 

 

Klik hier voor meer nieuws