Celebrity viert bouwmijlpaal Celebrity Ascent

Arbeiders op de Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire hebben een ceremoniële munt aan een massief stalen blok gelast dat de kiel van het schip vormt. Deze plechtigheid betekent de officiële start van de bouw van Celebrity Ascent, het vierde schip in Celebrity Cruises’ transformationele Edge Series. Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group, het moederbedrijf van Celebrity Cruises en Laurent Castaing, algemeen directeur van Chantiers de l’Atlantique plaatsten de munt in deze aloude maritieme plechtigheid. Volgens de legende – en een traditie die eeuwen overspant – zou het leggen van de munt het schip zegenen en geluk brengen voor zij die ermee varen.

“Vandaag vieren we de ongelooflijke Celebrity Ascent, een scheepsnaam die passend de klim, de opkomst en uiteindelijk het opwaartse traject van zowel Celebrity Cruises als de Royal Caribbean Group vertegenwoordigt”, aldus Liberty. “Het is opwindend om onze hele vloot weer in het water te hebben. Momenten als deze bevestigen andermaal onze mooie toekomst. We zijn iedereen dankbaar die zijn of haar creativiteit en vakmanschap aan dit schip geeft en zal blijven geven, terwijl we samenwerken om nieuwe hoogten in onze sector te bereiken.”

“Het is absoluut opwindend voor mij om weer een prachtig Celebrity Edge Series-schip tot leven te brengen en een geweldige ontwikkeling voor onze gasten”, aldus Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises. “Tijdens het verkennen van de wonderen van de wereld zullen onze gasten worden omringd door de wonderen van onze Celebrity-wereld: een vooruitstrevend ontwerp, culinaire uitmuntendheid, doordachte welzijnservaringen en onze unieke intuïtieve service. Celebrity Ascent wordt de belichaming van een ontspannen luxeresort op zee.”

Celebrity Ascent is het vierde schip in de baanbrekende Edge-serie, een scheepsklasse die volgens de rederij wordt geprezen als een technisch en ontwerpwonder. “Net als haar zusterschepen Celebrity Edge, Celebrity Apex en Celebrity Beyond zal Ascent gasten als nooit tevoren verbinden met de adembenemende wereld om hen heen. Celebrity Ascent zal 17 dekken tellen en 20 meter langer zijn dan de originele Celebrity Edge. Ze zal ook meer ruimte en meer luxe aan boord bieden.”

Het cruiseschip debuteert op 3 december 2023 in Port Everglades in Fort Lauderdale voor zijn inaugurele Caraïbische seizoen met afwisselend zevennachtencruises door de Oostelijke- en Westelijke Caraïben. Celebrity Ascent is vanaf heden te boeken bij jouw vertrouwde reisadviseur en bij Cruise Connection, de generaal agent voor Celebrity Cruises in België en het Groothertogdom Luxemburg.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws