Katy Perry doopt Norwegian Prima in IJsland

Popster Katy Perry heeft zaterdagavond de Norwegian Prima van Norwegian Cruise Line gedoopt in IJsland. NCL werd daarmee de eerste rederij die het doopfeest van een groot cruiseschip in Reykjavik organiseerde. Dat gebeurde in aanwezigheid van 2.500 gasten van over de hele wereld. “Het was zo leuk om wat feeënstof over Norwegian Prima te strooien en haar op weg te sturen om de volle zee te bevaren”, zei Katy Perry. “Ik waardeer altijd een familievakantie en wens alle gasten een gelukkige reis toe.”

“Met haar verbluffende ontwerp en unieke aanbod is Norwegian Prima een klasse apart en zet NCL’s erfenis van primeurs in de sector door”, zei Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “We wilden Norwegian Prima lanceren op een locatie die net zo speciaal en uniek is als het schip en het opvallende landschap van Reykjavik is de perfecte setting voor zo’n mijlpaal. We danken de Reykjavik-gemeenschap voor het verwelkomen van ons met open armen.”

Met een lengte van 294 meter, meer dan 143.535 ton en een capaciteit van 3.100 gasten bij dubbele bezetting, biedt Norwegian Prima volgens de rederij het hoogste personeelsniveau en de hoogste ruimteverhouding van elk modern of premium cruiseschip. Ze beschikt ook over de grootste verscheidenheid aan suite-categorieën die op zee beschikbaar zijn, evenals een opnieuw gedefinieerde The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium keycard die alleen toegang geeft tot het schip-in-een-schip-concept.

Haar verscheidenheid aan recreatieve activiteiten, waaronder de snelste glijbanen op zee – The Rush en The Drop – en de Prima Speedway, het eerste racecircuit met drie niveaus op zee, bieden gasten adrenaline-pompende momenten. Ruimtes zoals Ocean Boulevard, de 44.000 m² grote openlucht-boulevard die zich om het hele schip wikkelt, The Concourse met een beeldentuin in de buitenlucht van meerdere miljoenen dollars, uitgestrekte pooldekken en infinity-zwembaden bij Infinity Beach, bieden gasten de kans om te ontspannen.

“We hebben een aantal jaren reikhalzend uitgekeken naar dit speciale evenement en zijn verheugd met Norwegian Prima het volgende hoofdstuk van NCL in te luiden”, aldus Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Het was een genoegen om onze visie tot leven te zien komen met deze historische doopceremonie die de toon zet voor ongeëvenaarde vakanties waar gasten nog jaren van zullen genieten.”

Tijdens de plechtigheid was er ook een opvallende hulde aan Knut Kloster, de oprichter van Norwegian Cruise Line die twee jaar geleden op 91-jarige leeftijd overleed. Zijn dochter Kristin Kloster Aasen nam daarbij even het woord. De doopceremonie werd afgesloten met optredens van de IJslandse Eurovisiesongfestival-deelnemer Daði og Gagnamagnið (uitgesproken als “Dah-they Oh Gack-no-Mak-ne”) en doopmeter Katy Perry die enkele van haar grootste hits opvoerde.

Norwegian Prima zette zaterdagavond vanuit de IJslandse hoofdstad koers naar Cork, Portland, Le Havre en Amsterdam, waar ze aanstaande vrijdag in de namiddag wordt verwacht. Het nieuwe NCL-schip vertrekt vanaf 3 september op inaugurele reizen naar Noord-Europa vanuit Nederland, Denemarken en Engeland, voordat ze naar de VS vaart. Ze zal in oktober en november cruises naar het Caraïbisch gebied verzorgen vanuit New York City, Galveston en Miami voordat ze zich vestigt in haar thuishavens Port Canaveral, Florida, en Galveston, Texas voor de winterseizoenen 2023 en 2024. Volgende zomer vaart het schip in Europa en krijgt in augustus 2023 het gezelschap van haar zuster Norwegian Viva.

De volgende dagen komen we nog in detail terug op de Norwegian Prima. Bekijk hier alvast beelden van het schip tijdens de lancering.

© foto’s Tristan Fewings/Getty Images –  Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws