HAL’s Volendam vanaf 24 september terug in de vaart

Terug van weggeweest: de Volendam gaat weer varen vanaf 24 september. Dat bevestigt Holland America Line. De eerste reis is een 14-nachten cruise van en naar Triëst, richting het Heilige Land inclusief een langer verblijf in Haifa (Tel Aviv), Israël. Vervolgens maakt het schip nog twee bijzondere Middellandse Zee-cruises voordat de Volendam de oversteek maakt naar het Caraïbisch gebied.

Afgelopen voorjaar sloot de stad Rotterdam een huurovereenkomst af met Holland America Line voor de Volendam. Het cruiseschip doet sinds april dienst als tijdelijke huisvesting voor 1.200 Oekraïense vluchtelingen. Als onderdeel van de voorwaarden van de charterovereenkomst biedt de cruisemaatschappij aan boord warme maaltijden, privé-hutaccommodaties, huishouding, wasserette, openbare ruimtes, fitnessfaciliteiten, internettoegang en andere diensten aan. Er wordt ook voorzien in gezondheidszorg en scholing voor kinderen. De bemanning van de Volendam wordt hierin bijgestaan door maatschappelijke werkers en vluchtelingenorganisaties.

De Nederlandse regering had het schip oorspronkelijk tot eind juni gecharterd, maar had HAL kort voor de zomer gevraagd de huur met nog eens 10 weken te verlengen. Hierdoor moest de rederij het hele zomerseizoen van het schip vanuit Rotterdam schrappen en vervielen alle geplande cruises naar Noorwegen, de Britse eilanden en de Middellandse Zee.

De charter eindigt midden september. Het schip vertrekt vervolgens naar de Middellandse Zee waar het vanaf 24 september opnieuw gasten zal ontvangen. Vanuit Triëst nabij Venetië stelt Holland America Line cruises van 14 nachten voor op de Adriatische Zee, Griekenland en Israël.  Die kunnen worden gecombineerd tot een ontdekkingsreis van 28 nachten. Op 5 november eindigt de Volendam haar zomerseizoen in Civitavecchia en vaart vanuit de haven van Rome naar Fort Lauderdale en de Caraïben.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws