Royal Caribbean Group lanceert Starlink-internet als primeur voor cruisesector

De Royal Caribbean Group start met de implementatie van Starlink-internet van SpaceX. Daarmee wordt de groep de eerste speler in de cruise-industrie die een snelle connectiviteit met lage latentie toepast voor een betere ervaring aan boord. De innovatieve breedbandinternetservice wordt geïnstalleerd op alle huidige en nieuwe schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises.

De ingebruikneming van de Starlink-technologie start onmiddellijk. Het sneller en betrouwbaarder internet zal het voor gasten en bemanning gemakkelijker maken om verbonden te blijven met werk, familie en vrienden, waar ter wereld ze zich ook bevinden. De beslissing volgt op een grondige evaluatie van de proef aan boord van Freedom of the Seas. Die test ontving de voorbije weken enorm veel positieve feedback van gasten en bemanning. De installatie van het supersnelle internet moet tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 voltooid zijn.

“Ons doel als bedrijf is om onze gasten op een verantwoorde wijze de beste vakantie-ervaringen te bieden. Dit nieuwe aanbod, dat tot nu toe de grootste openbare implementatie van Starlink’s high-speed internet in de reisindustrie is, toont onze toewijding aan dat doel”, zegt Jason Liberty, President en Chief Executive Officer van de Royal Caribbean Group.

“Deze technologie zorgt voor baanbrekende internetconnectiviteit aan boord van onze schepen, waardoor de cruise-ervaring voor zowel gasten als bemanning wordt verbeterd. Het zal activiteiten met een hoge bandbreedte, zoals videostreaming en -gesprekken verbeteren en mogelijk maken. Het gebruik van Starlink is nog een voorbeeld van onze voortdurende focus op innovatie en uitmuntendheid voor onze gasten, onze bemanning, de gemeenschappen die we bezoeken en onze aandeelhouders”, besluit de CEO.

Klik hier voor meer nieuws