Holland America Line verwelkomt beroemde chefs van Culinary Council aan boord

Zowel fijnproevers als culinaire ontdekkers die klaar zijn voor een gastronomisch avontuur, kunnen dit najaar met een lid van de Culinary Council van Holland America Line inschepen voor een Culinary Cruise. De beroemde chef-koks delen tijdens de reis hun expertise en geheimen over alles, van de juiste manier om een ​​sushirol te maken en hoe je chocolade perfect kan temperen tot het bereiden van zeevruchten en het maken van een heerlijke saus.

Tijdens elke culinaire cruise hebben gasten de mogelijkheid om kookdemonstraties bij te wonen onder leiding van de chef-koks, recepten van elke presentatie mee naar huis te nemen en deel te nemen aan een intiem diner op reservering in de Pinnacle Grill, Rudi’s Sel de Mer of Nami Sushi, afhankelijk van de chef.

“Het culinaire programma van Holland America Line wordt geleid door enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande talenten en geen enkele andere cruisemaatschappij heeft deze ervaring van zo’n team van experts”, zegt Michael Stendebach, VP Food, Beverage & Guest Services. “Het is niet elke dag dat je een recept rechtstreeks leert van beroemde chefs en hun geheimen voor succes in de keuken hoort. We wilden graag onze getalenteerde koks van de Culinary Council opnieuw uitnodigen aan boord en gasten dit exclusieve programma aanbieden.”

De Culinary Council van Holland America Line bestaat uit een verzameling topchefs die een wereldwijde invloed hebben op de eetervaring op de hele vloot. Naast hun aanbevolen recepten in de verschillende locaties aan boord, presenteert de Dining Room op elke cruise een speciaal menu met een verzameling gerechten van de leden van de Culinary Council.

Programma

Ethan Stowell vaart van 11 tot 18 september 2022 mee op de Westerdam vanuit Seattle. Hij verwerkt de smaken van de Pacific Northwest op schepen die in die regio varen, met verse, duurzaam geproduceerde zeevruchten uit Alaska. Zijn gerechten vind je ook in New York Pizza en de Lido Market op alle schepen. Hij werd uitgeroepen tot een van de Best New Chefs in Amerika door het tijdschrift Food & Wine en een van de Best New Chef All-Stars.

De in Frankrijk opgeleide meesterkok en artisanale chocolatier Jacques Torres is van 1 tot 10 oktober aan boord van de Zaandam op een cruise van Montreal naar Fort Lauderdale. Deze chef begeleidt chocoladedesserts en de Chocolate Surprise Dessert Parade aan boord. Nadat hij was opgeklommen tot executive banketbakker in het legendarische Le Cirque in New York, opende hij een chocoladefabriek en winkels in heel New York.

Rudi Sodamin stapt op 12 november aan boord van de Koningsdam voor een weekcruise langs de Mexicaanse Rivièra vanuit San Diego. Als chef-kok van Holland America Line en voorzitter van de Culinary Council, houdt de in Oostenrijk geboren Sodamin toezicht op alle aspecten van dineren aan boord. Rudi’s Sel de Mer is zijn Franse zeevruchtenbrasserie op de HAL-schepen. Zijn nieuwste culinaire meesterwerk is een kunsttafelboek genaamd ‘Food Faces’ met meer dan 150 afbeeldingen van eetbare creaties.

David Burke kan je van 4 tot 11 december aan het werk zien op de Nieuw Amsterdam in de Oostelijke Caraïben. Deze chef verbetert het menu bij Pinnacle Grill door eigentijdse smaken en kenmerkende recepten toe te voegen. Hij opende onlangs vijf nieuwe restaurants, waaronder Orchard Park by David Burke. Tijdens de pandemie kookte en bezorgde Burke’s #FeedtheHeroes-programma 100.000 maaltijden aan eerstelijnswerkers en liefdadigheidsinstellingen.

Andy Matsuda sluit van 17 tot 27 december de reeks af op de Nieuw Statendam in de Zuidelijke Caraïben. De in Japan geboren Matsuda leidt het sushi-aanbod bij Nami Sushi, Tamarind en de Lido Market. Bij het Matsuda’s Sushi Chef Institute in Los Angeles geeft hij aspirant-koks en professionals les over sushi en de Japanse keuken. Matsuda loopt voorop op het gebied van sushi-trends en -technieken.

Alle evenementen zijn gratis, met uitzondering van het specialiteitendiner. Elke chef-kok zal vier tot tien dagen aan boord zijn op de aangewezen culinaire cruise.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws