Nieuwe winterbestemmingen bij MSC Cruises

MSC Cruises pakt deze winter uit met een nieuw vaarschema op de Rode Zee. Dat vervangt de route die de rederij afgelopen winter had voorgesteld vanuit Saoedi-Arabië. Met de MSC World Europa biedt de rederij ook in de Perzische Golf dit winterseizoen een nieuw programma aan. Voor beide bestemmingen verkoopt MSC Cruises eveneens Fly & Cruise-formules. Country manager Frank Van den Steen geeft een preview.

Frank Van den Steen: “Vorig jaar hebben we op de Rode Zee een eerste ervaring gehad met onze cruises in Saoedi-Arabië. We gaan die route nu wat meer spreiden over Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië. In Egypte bieden we twee afvaarthavens aan met Ain Sokhna Port vlakbij het Suezkanaal, zo’n anderhalf uur van Caïro op zaterdag en Safaga, een half uur rijden van de luchthaven van Hurghada op zondag. Op woensdag is er daarnaast een inscheepmogelijkheid in Jeddah.”

Vanuit Sokhna en Safaga vertrekt MSC Splendida naar Aqaba in Jordanië en vervolgens naar Jeddah en Yanbu al Bahr in Saoedi-Arabië. Het seizoen start op 23 november in Jeddah. Van daaruit vaart het schip naar Egypte met een eerste inscheping op zaterdag 26 november in Ain Sokhna en op zondag 27 november in Safaga. De rederij biedt eveneens de mogelijkheid het vaarschema op te splitsen in een viernachtencruise van Sokhna naar Jeddah en een minitrip van drie nachten tussen Jeddah en Sokhna Port. Het seizoen eindigt op 19 april in Aqaba. Van daaruit volgt dan een herpositionering naar Triëst voor het zomerseizoen van de MSC Splendida in de Middellandse Zee.

MSC Cruises biedt voor deze afvaarten een Fly & Cruise-pakket aan op Hurghada. Vliegformules op Caïro stelt de rederij deze winter niet voor. Van den Steen: “Eerlijk gezegd zou ik de gasten niet aanraden om met een Fly & Cruise naar Caïro te vliegen en dan meteen naar het schip te gaan. Je moet eerst wel Caïro gezien hebben en er onder meer de piramides bezoeken. Deze excursie bieden we aan als deel van de cruise die in Safaga begint, maar ook als pre- of post-cruise pakket voor klanten die vluchten naar Kaïro apart bijboeken.”

Tijdens de zomer heeft MSC Cruises al een Fly & Stay & Cruise-formule met twee hotelovernachtingen en transfer in Athene en Venetië. Deze winter stelt de rederij voor de Caraïben Stay & Cruise-pakketten voor in Orlando en Miami. MSC Cruises kan eveneens vluchten naar Florida voorstellen, maar die worden niet in een pakket verwerkt.

Perzische Golf

De nieuwe route op de Rode Zee vult het winteraanbod in de Perzische Golf aan. Daar vaart enerzijds de MSC World Europa en anderzijds de MSC Opera. Het nieuwste vlaggenschip World Europa doet tijdens de FIFA World Cup in Qatar dienst als drijvend hotel. Na de wereldbeker vertrekt de World Europa op 20 december vanuit Doha op een viernachtencruise naar Dubai en begint op 24 december haar weekprogramma met aanlopen in Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Dammam en Doha.

MSC World Europa verrijkt op die manier het aanbod in de Perzische Golf met haltes in de haven van Dammam in Saudi-Arabië voor een bezoek aan de Al Ahsa-oase, een Unesco-werelderfgoedlocatie en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar. Vanuit Doha keert het schip terug naar Dubai met een overnachting om de gasten alle wonderen die het emiraat te bieden heeft te laten ontdekken. Inschepen kan op zaterdag in Dubai, op zondag in Abu Dhabi en op donderdag in Doha. MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai naar de Middellandse Zee voor haar zomerseizoen.

Als tweede schip in de regio brengt MSC Opera een klassieke route met Abu Dhabi en Sir Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten, Muscat en Khasab in Oman en vervolgens twee dagen Dubai. Inschepingshavens zijn Dubai op zondag en Abu Dhabi op maandag.

Zowel op Dubai als op Doha biedt MSC Cruises Fly & Cruise-pakketten aan. Die gebeuren in samenwerking met Emirates en respectievelijk met Qatar Airways. Wie echter voor of na de cruise met een hotelovernachting nog meer van Dubai wil ontdekken, moet de vlucht en cruise afzonderlijk boeken. Van den Steen: “Een van de collega’s in een andere markt gaat Fly & Stay & Cruise-pakketten in Dubai uitproberen. We zullen nagaan of dit succesvol is. Een dergelijke formule is interessant, zeker als je vanuit steden vertrekt waar toch een en ander te zien en te bezoeken is.”

West-Europa

Belangrijk voor de Belgen zijn deze winter verder de vertrekken met de MSC Virtuosa op de ‘Parels van het Noorden’-cruises tussen Zeebrugge, Le Havre, Southampton, Hamburg en Rotterdam. Het schip zal doorgaans op donderdag in Zeebrugge afmeren. Let op: MSC Cruises heeft haar programma gewijzigd. Het is wel degelijk de MSC Virtuosa die deze route zal verzorgen en niet de eerder aangekondigde MSC Preziosa.

Behalve de routes in West-Europa stelt de Virtuosa op 10 januari 2023 vanuit Zeebrugge eveneens een nieuwe reis van 19 nachten voor met aanlopen in Casablanca/Marrakesh in Marokko en Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote op de Canarische Eilanden.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws