Regent overtreft eigen boekingsrecord voor het derde jaar op rij

Regent Seven Seas Cruises heeft opnieuw haar boekingsrecord op één dag verbroken met de lancering van de 2024-2025 Voyage Collection. Die omvat bijzondere routes en nieuwe aanleghavens op ‘s werelds mooiste bestemmingen, van Afrika en het Midden-Oosten tot Azië, Australië & Nieuw Zeeland, Canada & New England, Alaska en Bermuda plus favorieten waaronder het Caraïbisch gebied, het Panamakanaal, de Middellandse Zee en Noord-Europa.

De rederij schrijft het succes toe aan de aanhoudende en groeiende vraag van luxereizigers naar de ongeëvenaarde ervaring die Regent biedt. Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises: “Dit is een ongelooflijke prestatie en getuigt van de hardwerkende Regent-teams op zowel onze schepen als kantoren over de hele wereld. Wij danken onze gewaardeerde reisadviseurs met wie wij samenwerken en onze trouwe gasten voor hun passie voor luxereizen.” De reiscollectie is volgens Montague zeer aantrekkelijk met meer dan 160 nieuwe haven-intensieve routes die elk deel van de wereld ontdekken en de introductie in 2023 van het nieuwste schip Seven Seas Grandeur. Het programma omvat 130 overnachtingen op de bestemmingen, 18 nieuwe aanleghavens, 4 Grand Voyages en een wereldcruise van 150 nachten.

Exotische bestemmingen, langere reisduur en luxesuites

De reistrends tonen aan dat gasten het liefst exotische regio’s  boeken met de voorkeur voor langere reizen, waarbij afvaarten met bestemmingen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika ongeveer 70 procent uitmaken van de top 10 gereserveerde routes.  Dit toont aan dat reizigers de voorkeur geven aan ervaringen op onbekende en exotische locaties. Seven Seas Grandeur die in 2023 wordt gelanceerd, had een sterke lanceringsdag met drie afvaarten in de top 10, waaronder een 16 nachten durende trans-Atlantische reis van Barcelona naar New York in 2024. Van de top 10 geboekte cruises telde geen enkele reis minder dan 16 nachten. De langste reis omvatte een programma van 25 nachten.

Er was de voorbije weken ook een sterke vraag naar de kenmerkende suites van de rederij, evenals naar de vorstelijke Regent Suite van 413 m². Deze trends illustreren volgens Regent dat reizigers veel waarde hechten aan ervaringen en bereid zijn meer uit te geven om de wereld in luxe te verkennen.

Uit de boekingsgegevens blijkt verder een stijging van het aantal reserveringen via reispartners in vergelijking met de lancering van de 2023-2024 Voyage Collection in het voorgaande jaar. Daarnaast zag de cruiserederij een grote toename van verkopen die op de dag zelf werden gedaan door gasten die op dat moment al aan boord waren van een van de vijf schepen.

© foto Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws