HAL serveert alleen lokale, duurzame visproducten in Alaska

Responsible Fisheries Management in Alaska heeft Holland America Line het duurzaamheidscertificaat toegekend voor verantwoord visserijbeheer in Alaska. Ze is daarmee de eerste en enige rederij die op alle reizen in Alaska alleen verse, gecertificeerde duurzame zeevruchten uit Alaska serveert met traceerbare oorsprong. Het Responsible Fisheries Management heeft alle zes de schepen van de cruisemaatschappij die naar Alaska varen gecertificeerd na een onafhankelijke audit.

“Holland America Line deelt al 75 jaar Alaska-avonturen met zijn gasten. Het ondersteunen van een duurzame visserij en lokale bedrijven is een belangrijke verplichting voor ons”, zegt Gus Antorcha, President van Holland America Line. “We hebben beloofd om alleen lokale, duurzame, verse zeevruchten te kopen en te serveren op Alaska-reizen en de RFM-certificering is een cruciale stap in de toewijding aan duurzaamheid die we delen met onze gasten en vissersfamilies van Alaska.”

RFM is een certificeringsprogramma voor de visserij op wildvangst en is afgestemd op de gedragscode voor verantwoorde visserij van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Het RFM-ecolabel vermeldt de oorsprong van het zeevoedselproduct en vertelt de consument bij elke stap waar het voedsel vandaan komt – te beginnen bij de vissers en verwerkers in Alaska tot aan de ontvangst van het product door de cruisemaatschappij en het bord van de gast. De aankondiging van de RFM-certificering volgt op Holland America Line’s nieuw gevormde partnerschap met het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI), die beide een commitment delen om duurzaam geproduceerde vis uit Alaska te serveren.

Het serveren van zeevruchten uit Alaska op schepen van Holland America Line maakt al lang deel uit van de culinaire ervaringen van het merk. Op elke Alaska-cruise serveert de rederij onder andere meer dan 1.000 kg Alaska-zalm, 500 kg Alaska-kabeljauw, 400 kg Alaska-heilbot en 250 kg Alaska-roodbaars.

Daarnaast heeft HAL verschillende nieuw gecreëerde visgerechten uitgerold die op het menu staan in de Dining Room op alle zes schepen die dit seizoen in Alaska varen. De recepten zijn ontwikkeld door ASMI en chef-kok Ethan Stowell, lid van de Culinaire Raad van Holland America Line. Gasten kunnen genieten van een gebakken broodje Alaska-kabeljauw met maltazijn-aioli en savooikoolsla, Alaska zalmkarbonade met komkommer, tomaat, avocado, bacon en sperziebonen alsook geroosterde Alaska-heilbot in venkelkorst met artisjokken en Taggiasca-olijven. Die zijn een aanvulling op verschillende visgerechten uit Alaska die al op de menu’s van de schepen stonden.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws