Qatar treedt op als gastheer voor doopceremonie MSC World Europa

De cruisedivisie van de MSC Group en Qatar Airways hebben aangekondigd dat de doopceremonie van de MSC World Europa, het baanbrekende nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, zal plaatsvinden op 13 november in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het evenement markeert tevens de officiële opening van de gloednieuwe Grand Cruise Terminal. De aankondiging onderstreept het algemene engagement van MSC voor Qatar en het blijvende belang van het Midden-Oosten, waar MSC Cruises marktleider is. Ook wordt hiermee de doelstelling van het Vision 2030-plan ondersteund om tegen dat jaar het aantal internationale toeristen dat Qatar bezoekt te hebben verdrievoudigd.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group: “We zijn ongelooflijk trots dat we in november ons meest innovatieve, futuristische en ‘s werelds grootste milieugerichte cruiseschip in Doha zullen dopen. De MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van het cruisen. Het is een compleet nieuwe klasse die onze gasten een onvergetelijke cruise zal bieden. Het is daarom passend dat dit gedenkwaardige evenement plaatsvindt in een van de zeven nieuwe stedelijke wereldwonderen en de prachtige nieuwe Grand Cruise Terminal van de stad zal inwijden.”

Qatar zal volgens Vago een belangrijke rol blijven spelen binnen de strategie van MSC Cruises om haar aanwezigheid in de bredere Golfregio uit te breiden. “Hiermee spelen we in op de steeds grotere vraag onder onze gasten om dit cultureel rijke maar nog niet volledig ontdekte deel van de wereld te bezoeken. Ik wil Qatar Airways bedanken voor de samenwerking en hun grote steun bij het mogelijk maken van dit evenement.

Het is alleen maar passend dat dit evenement de ingebruikname markeert van de langverwachte MSC World Europa, de eerste in onze World Class-schepen. Deze klasse introduceert een volledig nieuwe cruisebeleving met toekomstbestendige maritieme en hospitality-technologieën aan boord, geavanceerde milieutechnologieën, evenals een baanbrekend en ultramodern design. Het schip zal het grootste en meest milieuvriendelijke passagiersschip worden dat vanuit Doha en in het Midden-Oosten zal varen en het zal gasten uit de hele wereld verwelkomen voor het winterseizoen 2022/2023.”

Grand Cruise Terminal

Zijne Excellentie Akbar Al Baker, voorzitter van Qatar Tourism en Chief Executive van de Qatar Airways Group: “Qatar heeft belangrijke stappen gezet om zichzelf te positioneren als een bestemming van wereldklasse voor cruisepassagiers. De doopceremonie van de MSC World Europa in Doha is een nieuwe mijlpaal in onze groei van deze belangrijke toeristische sector. Aangezien Qatar veel belang hecht aan duurzaamheid, is het passend dat we deze ceremonie voor zo’n milieugericht cruiseschip organiseren. De opening van de geavanceerde nieuwe Grand Cruise Terminal zet Qatar daarnaast stevig op de kaart voor cruiseschepen en positioneert Doha als een van de modernste havens ter wereld.”

Het speciale evenement vindt plaats in Doha’s gloednieuwe Grand Cruise Terminal, een ultramoderne faciliteit van 24.000 m² die tot 28.000 passagiers per dag kan verwerken en voldoende capaciteit heeft om twee megacruiseschepen gelijktijdig te verwelkomen. Cruisepassagiers kunnen in de terminal onder meer genieten van een spectaculair aquarium en een galerie die gespecialiseerd is in islamitische kunst. 

Na de FIFA-voetbalbeker zal het schip op 20 december aan zijn eerste reis beginnen en biedt cruises van zeven nachten aan naar Doha, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island plus Dammam in Saoedi-Arabië. Met haar 22 dekken, 40.000 m² aan openbare ruimte en 2.626 kajuiten is de MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee, ontworpen om vakantiegangers een enorme keuze aan uiteenlopende ervaringen te bieden. Ze wordt ook het eerste schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven met vloeibaar aardgas (LNG).

Klik hier voor foto’s van het werfbezoek aan de MSC World Europa.

© rendering MSC Cruises

 

Klik hier voor meer nieuws