Fincantieri legt kiel voor Cunard’s Queen Anne

De Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië heeft de kiel gelegd voor de Queen Anne. Het nieuwste schip van Cunard komt begin 2024 in de vaart. De kiellegging is een belangrijke mijlpaal in de scheepsbouw. Ze wordt gevierd met een ceremonie waarbij muntstukken in de romp van het schip worden gelast. Die eer viel Inger Klein Thorhauge, de vrouwelijke kapitein van Queen Anne te beurt.

“De afgelopen drie jaar hebben ‘s werelds toonaangevende ontwerpers samengewerkt met scheepsbouwers bij Fincantieri om dit schip te ontwerpen. Het versterkt onze vastberadenheid om een ​​wereldberoemd luxemerk op elk continent te zijn”, stelde Carnival UK-voorzitter Sture Mirmel tijdens de ceremonie. “Van Queen Anne zullen nog vele generaties kunnen genieten en we kijken er echt naar uit om haar te verwelkomen in onze vloot.”

Queen Anne is het eerste nieuwe schip van Cunard sinds de lancering van de Queen Elizabeth in 2010. Tegelijk breidt de vloot voor het eerst sinds 1999 opnieuw uit tot vier schepen. Het ontwerp is gebaseerd op het art-decoverleden van de rederij en zal een eerbetoon zijn aan de ‘gouden eeuw’ van reizen.

Het schip zal Cunard’s eerste dubbeldeks Royal Court Theatre met 825 zitplaatsen hebben, geïnspireerd op ‘s werelds grote theaters, met weelderige inrichting en fluwelen stoelen. Gasten zullen verder genieten van 15 restaurants, waaronder het hoofdrestaurant Britannia, dat op alle schepen van de lijn te vinden is en de populaire Golden Lion Pub die barmaaltijden serveert. Ook plant de maatschappij op haar nieuwe schip meer exclusieve voorzieningen voor de gasten in de Princess and Queens Grill Suites.

Fincantieri zal Queen Anne eind 2023 opleveren. Na de plechtigheden komt het schip in januari 2024 in de vaart. Tijdens haar eerste seizoen zal het schip vooral homeporting aanbieden vanuit Southampton. De maximale capaciteit van de nieuwe Cunarder bedraagt 3.353 gasten en 1.225 bemanningsleden.

Cunard heeft de voorbije maanden al heel wat details en tekeningen vrijgegeven van de publieke ruimtes, kajuiten en buitendekken op de Queen Anne. Bekijk hier de beelden.

© foto Cunard

Klik hier voor meer nieuws