Nieuwe suites en meer eco-efficiëntie voor MS Europa

De MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises heeft na een verblijf van twee weken het droogdok op de Blohm+Voss-werf in Hamburg verlaten. Na de onderhoudsbeurt schitteren het zwembad, de suites en de vloeren in het Europa Restaurant in een nieuwe pracht.

Het was sinds oktober 2019 geleden dat de Europa nog op de Blohm+Voss-scheepswerf verbleef. Sindsdien presenteert het luxeschip zich op een veel modernere en informelere manier. De restaurants ‘The Globe by Kevin Fehling’ en ‘Pearls’ ondergingen fundamentele conceptuele veranderingen. Ook introduceerde het schip het welzijnsconcept Europa Refresh dat is gericht op een holistische benadering en mindfulness.

Terwijl de innovaties toen vooral de openbare ruimtes troffen, lag naast technische werkzaamheden de focus tijdens het jongste werfbezoek op de private verblijven van de gasten. 56 suites in de categorieën 6 en 7 kregen een nieuwe aankleding. Muren met stijlvolle grijze lijnen en lichtgekleurde tapijten sieren de woonruimtes, terwijl de withouten afwerking van de meubels en een uitnodigend bankstel nieuwe accenten leggen. Ook in de openbare ruimtes zijn er veranderingen. De vloerbekleding in het Europa Restaurant werd volledig vernieuwd. Het zwembad is opnieuw technisch en optisch up-to-date en nodigt uit tot zwemmen. Golfers zullen profiteren van een nieuwe simulator die de beste sport- en golfervaring in de branche belooft.

“De Berlitz Cruise Guide bekroont de Europa consequent als het beste cruiseschip ter wereld. Om aan deze eis te blijven voldoen, investeren wij regelmatig in het schip. De Europa wordt voortdurend onderhouden en gemoderniseerd”, zegt Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises.

Daarnaast verrichtte de werf ook technisch werk. De Azipod-drive was aan een onderhoudsbeurt toe en de romp kreeg een nieuwe onderwater-verflaag. Die vermindert het brandstofverbruik met 10 procent en verhoogt op die manier de eco-efficiëntie. “Droogdoktijden geven ons de mogelijkheid om ook technische innovaties te introduceren. Natuurlijk houden we onze hardware up-to-date, maar veel hiervan gebeurt in zones in het water of achter de schermen. De gast ziet dus maar een deel van de veranderingen”, vat Julian Pfitzner samen.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws