Global Ports Holding stelt terminalplannen Las Palmas voor

Global Ports Holding (GPH) heeft op de Seatrade Cruise Med in Malaga haar duurzaam havenontwikkelingsproject voor de cruisehavens van Las Palmas voorgesteld.  De details volgen op de aankondiging tijdens de zomer van de concessieovereenkomst voor de havens van Las Palmas, Fuerteventura en Lanzarote Cruise Ports. De drie havens verwachten dit winterseizoen samen meer dan 650 cruiseaanlopen. Het project vertegenwoordigt een investering van 40 miljoen euro.

De plannen omvatten een nieuw duurzaam terminalgebouw en een verbetering van de infrastructuur in de cruisehaven van Las Palmas. De terminal van 14.400 m² wordt gebouwd met duurzame gerecycleerde materialen om een ​​lage CO2-voetafdruk te bereiken. Het gebouw zal in staat zijn vlottere thuishaven- en transitoperaties te bieden in een van de drukste havens van Spanje. De nieuwe cruisehaven van Las Palmas, die tegen het winterseizoen 2024 operationeel moet zijn, kan de grootste cruiseschepen ter wereld tegelijkertijd afhandelen, biedt nieuwe retail- en F&B-ervaringen, een capaciteit van 40 bussen en een verbeterde operationele structuur.

Luis Ibarra, President van de havenautoriteit van Las Palmas: “In het afgelopen decennium heeft het havenbedrijf van Las Palmas 45 miljoen euro geïnvesteerd in de infrastructuur voor cruiseactiviteiten en nog eens 20 miljoen euro is gepland tot 2026. We hebben het concurrentievermogen en de kwaliteit versterkt bij het verlenen van havendiensten voor de veeleisende cruisetrafieken. Het gemeenschappelijke project van Global Ports Holding en Ports of Las Palmas is een geweldige ontwikkeling die voortkomt uit vastberadenheid, toewijding en professionaliteit.”

Mehmet Kutman, voorzitter en CEO van GPH, benadrukte het belang van het project voor GPH: “Spanje is altijd een belangrijk land geweest voor GPH, aangezien het de mijlpaal is geweest van onze uitbreiding naar de internationale cruisemarkten. Met onze lokale partner, de Sepcan-groep, kijken we ernaar uit om samen te werken met het havenbedrijf van Las Palmas en alle belanghebbenden voor dit project. ”

Ports of Las Palmas heeft het aantal havens van GPH in Spanje verhoogd tot 7. Als derde drukste cruisebestemming in Spanje, ligt Las Palmas in de Atlantische Oceaan op de Canarische Eilanden. Als populaire uitvalsbasis voor wintercruises dankzij het milde klimaat van de archipel, is de belangrijkste cruisehaven Las Palmas ook het hele jaar door een cruisebestemming dankzij haar internationale luchtverbindingen, zandstranden en turquoise wateren.

© foto Global Ports Holding

Klik hier voor meer nieuws