Viva Cruises wil vakantiegangers verleiden met moderne riviercruises

Riviercruises zijn voor veel mensen nog een onbekende reisformule. Ze heeft nochtans alles in huis om de levensgenieters te charmeren: Europese landen en regio’s ontdekken, verwennerij van Boergondisch tafelen tot pure ontspanning en tijd voor een fietstocht, een wandeling, winkelen, een boek lezen of genieten van een apero.

Viva Cruises wil anders zijn dan een traditionele riviercruiserederij. De jonge rederij werd pas een aantal jaren geleden opgericht als filiaal van het Zwitserse Scylla AG, een van de grondleggers van het riviertoerisme. Met haar moderne vloot vaart Viva Cruises het hele jaar lang op de Rijn, Donau, Main, Moezel, Seine, Rhône en aan de Oostzeekust. Onder het bedrijfsmotto ‘Enjoy the Moment’ maken gasten aan boord kennis met een ongedwongen levensstijl en onvergetelijke vakantiemomenten op het water. Daarbij genieten ze van het all-inclusive aanbod, waarin een uitgebreid ontbijtbuffet, lunch en diner, fooien en ook de hele dag lang alle drank van de barkaart en een altijd gevulde minibar in de kajuiten zijn inbegrepen.

In korte tijd is Viva Cruises erin geslaagd om een eigenzinnige, moderne stempel te drukken op een toerisme dat vaak gericht was op niet-Europeanen. Het vlaggenschip van de maatschappij is de Viva One die er de volgende jaren nog het zusterschip Viva Two bijkrijgt. Deze schepen voor 176 passagiers hebben een design dat licht en ruimte uitstraalt. De gasten verblijven in standaardhutten van 17 m², junior suites van 18 m² met Frans balkon en balkonsuites met een afmeting van 25 m² en een balkon van circa 2 m². Alle hutten zijn perfect uitgerust met flatscreen-tv, inclusief minibar, schoonheidsproducten van Rituals, haardroger, kluis, airconditioning, douche en toilet.

Innovatie en duurzaamheid

Technisch en duurzaam maakt de Viva One indruk met een aantal bijzonderheden en innovaties. In totaal 68 zonnepanelen verdeeld over beide zijden van het zonnedek ondersteunen het elektrische systeem van het schip. De opgewekte energie wordt voornamelijk gebruikt voor de boegschroef van het schip en bij een hoog stroomverbruik. Tijdens het ontwerpproces werd veel nadruk gelegd op een laag energieverbruik in verlichting, pompen, airconditioning, verwarming, ventilatie en kombuis- en wasapparatuur.

Ook het waterbehandelingssysteem is state-of-the-art. Gasten kunnen hun herbruikbare Viva-drinkflessen op elk moment bijvullen bij twee waterstations in de lobby en aan de bar, terwijl glazen karaffen verkrijgbaar zijn in het restaurant. Om het brandstofverbruik te verminderen, heeft het schip een efficiënte rompvorm, aandrijflijn en brandstofbesparende stuurautomaat die de navigatie vereenvoudigt. Hoofd- en hulpmotoren worden aangedreven door schone synthetische GTL-diesel waardoor de lokale emissies worden verminderd.

Bekijk hier foto’s van de Viva One.

© foto Viva Cruises

Klik hier voor meer nieuws