AIDA Cruises opent zomer 2024

AIDA Cruises heeft de boekingen voor het zomerseizoen 2024 geopend. Het programma van april tot oktober omvat reizen naar de Poolcirkel, verschillende Noordzee- en Oostzeeroutes en de zomerzon in de Adriatische en Middellandse Zee. Trans-Atlantische oversteken en bezoeken aan de Azoren en Canarische Eilanden vervolledigen het aanbod.

Noord-Europa

In Noord-Europa stelt AIDA cruises voor naar mystieke fjorden, naar geisers in IJsland en het poolgebied om het Noorderlicht te zien. Maar liefst negen schepen vertrekken vanuit de Duitse havens. Tot de hoogtepunten behoren de afvaarten van AIDAluna en AIDAsol naar de Poolcirkel. Kirkenes in het noorden van Noorwegen wordt daarbij een nieuwe aanloophaven. Cruises naar Engeland, Schotland en Ierland zijn ook erg populair, evenals noordelijke bestemmingen als de Orkney-eilanden, de Lofoten, de Noordkaap en de Shetlands, en staan ​​daarom opnieuw op het programma voor de zomer 2024.

Voor diegenen die zichzelf willen trakteren op een korte time-out, heeft de rederij een nieuw aanbod korte trips vanuit Kiel. AIDAluna biedt vier verschillende routes aan met bezoeken aan Kristiansand, Oslo, Göteborg, Aarhus en Kopenhagen. AIDAperla zet op haar routes vanuit Hamburg de steden van Noorwegen en de fjordenlandschappen centraal.

Vanuit Hamburg vertrekt AIDAprima afwisselend naar de metropolen van West-Europa (met aanloop in Zeebrugge) en Noorwegen, inclusief een passage door de Geirangerfjord. Beide routes kunnen gecombineerd worden tot een 14-daagse reis. Ook AIDAnova biedt vanuit Kiel zogenaamde vlinderroutes aan met zevendaagse Noorwegenreizen en Oostzeecruises, die kunnen worden gecombineerd tot een 14-daagse rondreis.

De Oostzee kan worden verkend tijdens reizen van 3 tot 14 dagen. Vanuit Warnemünde brengt AIDAdiva gasten via Stockholm naar Kemi en Oulu in Finland en verder naar Riga, Klaipėda en Gdansk. Ook de AIDAmar biedt vanuit Warnemünde vaarschema’s aan naar de Oostzee en Scandinavië. De rivieren van West-Europa vormen het middelpunt van twee Selection-reizen met de  AIDAaura. Gasten varen de Seine, Thames en Schelde op en bezoeken St Malo, Rouen en Antwerpen. AIDAsol tot slot verbindt vanuit Hamburg bestemmingen aan het Kanaal met de mooiste plekjes aan de Golf van Biskaje. Onderweg staan onder meer A Coruna, Brest en Bilbao op het vaarschema.

Zuid-Europa

Een van de meest populaire zomerklassiekers zijn de cruises in de westelijke Middellandse Zee die worden aangeboden met het nieuwste lid van de AIDA-vloot, AIDAcosma. Zij vaart op de weekcruise ‘Mediterrane schatten’ vanuit Palma naar Firenze, Rome, Barcelona en Corsica. Gasten met wat meer tijd, kunnen de grote verscheidenheid aan steden en eilanden in de westelijke Middellandse Zee ontdekken op 10- en 11-daagse reizen met AIDAstella.

Met AIDAblu ervaren reizigers de hoogtepunten van de Adriatische kust vanuit Korfoe. Deze reizen zijn te combineren met een bezoek aan Santorini, Athene en Kusadasi of met tussenstops in Malta, Sicilië en Crotone. Ze kunnen eveneens als 14-daagse cruise geboekt worden. In april 2024 begint AIDAaura aan een cruise rond de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren. De mooiweer-eilanden in de Atlantische Oceaan imponeren met spectaculaire landschappen en wilde natuur.

Aan het begin en einde van het seizoen staan ​​tot slot herpositioneringscruises op het programma. Oceaanreizen met AIDA bieden een unieke kans om veel landen tegelijk te ontdekken. Op deze reizen is de weg het doel en is er voldoende tijd om te genieten van het gevarieerde aanbod aan boord. AIDAaura brengt je bijvoorbeeld van Kaapstad naar Tenerife, AIDAnova van Lissabon naar Kiel, AIDAblu van Korfoe naar Antalya en AIDAbella van Palma de Mallorca naar Hamburg.

© foto AIDA Cruises

Klik hier voor meer nieuws