Silversea onthult expertenteam voor Silver Endeavour

Silversea Cruises heeft haar line-up van experts bekendgemaakt voor de inaugurele reis van haar nieuwe schip Silver Endeavour. ‘s Werelds meest luxueuze expeditieschip vertrekt op 21 november 2022 heen en terug vanaf King George Island en zal gekwalificeerde historici, zeebiologen, antropologen, natuuronderzoekers en filmmakers ontvangen op haar eerste reis. Die verrijken de ervaringen van de gasten met informatieve lezingen, workshops en excursies. Ter ere van deze mijlpaal zal Conrad Combrink, SVP Expedition, Destination and Itinerary Management van Silversea reizigers vergezellen op de zevendaagse fly-cruise.

“Silver Endeavour heeft het poolaanbod van Silversea verbreed tot het meest diverse in ultraluxe expeditiecruises. Het schip zal gasten geheel nieuwe ervaringen voorstellen”, aldus Conrad Combrink. “Op mijn 78ste reis naar het continent, ben ik verheugd om onze gasten te vergezellen terwijl we vliegen op een exclusieve, door Silversea samengestelde, gecharterde DAP Antarctic Airways-vlucht rechtstreeks naar Antarctica. Daar zullen we op King George Island inschepen aan boord van Silver Endeavour voor een ontdekking van zeven dagen van deze bevroren wereld. Ons toonaangevende expeditieteam zal een uitzonderlijke reeks ervaringen ontwerpen om het allerbeste van de ijzige landschappen en boeiende dieren in het wild te laten zien tijdens het inaugurele seizoen van Silver Endeavour.”

Naar het Witte Continent via de Antarctic Bridge

Voor de inaugurele reis van Silver Endeavour zullen de gasten van Silversea rechtstreeks naar Antarctica vliegen in Europees businessclass-comfort via de Antarctica Bridge, het fly-cruise-aanbod van de cruisemaatschappij om op 21 november 2022 op King George Island aan boord te gaan van de Silver Endeavour. Een van de bestemmingen die gasten kunnen ervaren is Antarctic Sound, waar ze worden begroet door torenhoge ijsformaties als ze het noordelijkste punt van het Antarctisch Schiereiland naderen.

Ze krijgen de gelegenheid om het landschap te verkennen op wandelexcursies, Zodiac- en kajaktochten georganiseerd door het expeditieteam. Ze zullen dagen besteden aan het verkennen van het Antarctisch Schiereiland met waarnemingen van uitgestrekte pinguïnkolonies en andere diersoorten, waaronder walvissen, verschillende vogelsoorten en zeehonden. In de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers, is Silversea van plan om de South Shetland Islands aan te doen, voordat het schip terugkeert naar King George Island, van waaruit gasten terugvliegen naar Punta Arenas.

Kapitein Niklas Peterstam, die sinds september 2021 aan boord van de toen nog Crystal Endeavor heeft gediend, zal gasten verwelkomen als master van het schip tijdens het inaugurele seizoen. Het toonaangevende expeditieteam van de cruisemaatschappij versterkt het bestemmingsleiderschap van Silversea en zal de reis verrijken met actuele workshops, lezingen en rondleidingen. Onder leiding van de Nederlandse expeditieleider Marieke Egan zal het team voor de eerste afvaart inschepen en aan boord blijven voor de duur van het inaugurele Antarctica-seizoen. Naast de aanwezigheid van Silversea executive Conrad Combrink, zullen gasten aan boord van Silver Endeavour’s inaugurele cruise genieten van lezingen over Ernest Shackleton en de HMS Endeavour door Nicholas Crane, de voormalige president van de Royal Geographical Society.

Marieke Egan groeide op in Nederland, maar bracht veel tijd door in de uitlopers van de Zwitserse Alpen, waar ze leerde gletsjers over te steken voordat ze haar eigen veters kon strikken. Ze ontwikkelde haar avontuurlijke geest, begon te schaatsen en won medailles op de Nederlandse nationale kampioenschappen. Na het behalen van een diploma en carrière in de psychiatrie, besloot ze de wereld te verkennen en haar ziel te voeden met nieuwe avonturen. Ze trok uitgebreid door de Nepalese Himalaya en de Hoge Andes. Marieke migreerde naar Tasmanië, waar ze haar roeping als natuuronderzoeker vond en haar kennis en liefde voor pure wildernis ontwikkelde en deelde. Tegenwoordig deelt ze graag het beste van de natuur, van de bodem tot de top van de wereld en floreert ze als expeditieleider in de expeditiecruise-industrie – van Antarctica tot de tropische Seychellen, Indonesische en Pacifische eilanden en van Groenland en Spitsbergen tot het Russische Verre Oosten in het hoge Noordpoolgebied .

Bekijk foto’s van de suites op de Silver Endeavour.

Download de Silver Endeavour Antarctica-brochure.

 © foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws