Oceania Cruises biedt voortaan ook vluchten aan

Gasten die een reis met Oceania Cruises boeken, kunnen via de boetiekrederij voortaan ook hun vluchten reserveren. Dat heeft Bernard Carter, Senior Vice President en Marketing Director EMEA aangekondigd op een mediabijeenkomst samen met Riet Goetschalckx, Sales Director CEMEA en Christine van Leeuwen, Business Development Manager Benelux voor Oceania Cruises. Ook pakt de maatschappij vanaf 2023 uit met landtours voor en na bepaalde cruises. Die zullen inbegrepen zijn in de cruiseprijs.

Met de vele vertragingen en afgelastingen in de luchtvaart zijn reisagenten vaak niet langer geneigd reispakketten met cruises, hotels en vluchten aan te bieden. Op dat ogenblik treden ze namelijk op als touroperator en zijn ze verplicht voor hun klant een alternatief te zoeken wanneer er zich problemen voordoen met de vlucht. Oceania Cruises neemt die last van de schouders van de reisagenten en biedt voortaan zelf vluchten naar de inscheephaven aan. Volgens Riet Goetschalckx kan Oceania Cruises alle maatschappijen voorstellen, ook Brussels Airlines, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport.

Voor het verwerken van de dossiers heeft Oceania op het Europees hoofdkwartier in Southampton een team samengesteld dat zich bezighoudt met de vluchten en hotels. Zij kunnen de preferred partners snel assisteren. Deze dienst is meertalig met zelfs een Nederlandstalige contactpersoon. Bernard Carter benadrukt in dit verband dat de Benelux een zeer belangrijke markt is die bijna op gelijke hoogte staat als de Duitssprekende markt. “Twee elementen liggen aan de basis van dit succes: enerzijds de vele bestemmingen die Oceania Cruises haar gasten laat ontdekken en anderzijds de grote aandacht voor gastronomie die zeker de Belgische klanten aanspreekt.”

Een tweede nieuwigheid voor 2023 wordt het aanbieden van pré- of posttours van drie of vier nachten op bepaalde afvaarten. Die zullen gratis aangeboden worden als onderdeel van de cruise. Bernard Carter benadrukt dat het niet in de aard van Oceania Cruises ligt om afvaarten tegen promoprijzen aan te bieden. Als alternatief stelt de maatschappij voor om de gasten meer waar voor hun geld te geven en op die manier de aantrekkelijkheid van die afvaart te verhogen.

Home away from home

Oceania is ervan overtuigd dat deze landtours reisgrage en nieuwgierige ontdekkers zullen aantrekken. Bernard Carter: “Het schip is een ‘home away from home’, een thuisbasis om de wereld te ontdekken. Met zorgvuldig uitgewerkte vaarschema’s en een steeds groter aanbod aan excursies – waaronder de recent gelanceerde Go Green-tours die de nadruk leggen op de lokale gemeenschappen en de Beyond Blueprints-tours die een diepgaande blik achter de schermen van monumenten bieden – willen we gasten nieuwe bestemmingen en unieke bezienswaardigheden voorstellen.”

Dit sluit volledig aan bij het type gasten dat de rederij nastreeft en verklaart volgens Carter ook de grote interesse voor de wereldcruises en Grand Voyages. “Deze laatste richten zich naar gasten die geen 180 dagen kunnen reizen en zij die al wereldcruises hebben gemaakt en hun reis willen toespitsen op een bepaalde regio of werelddeel.” Helemaal nieuw in dit aanbod is in 2024 is de ‘Far & Wide: The Ultimate Odyssey’, een reis van 74 dagen die twee werelddelen met elkaar verbindt. Gasten bezoeken Australië aan boord van de Regatta en vliegen daarna in businessclass naar Zuid-Amerika waar ze hun reis verderzetten op de Marina.”

Riet Goedschalkx vult aan dat de Grand Voyages wel degelijk de Belgen en Nederlanders aanspreken. “Reisagenten willen deze langere reizen vaak niet promoten. Dit is zeker een product voor de Benelux-klant. Als we de boekingscijfers bekijken, zien we dat deze reizen ook hier duidelijk in de smaak vallen.”

2023 wordt topjaar

Oceania verwacht dat 2023 een topjaar wordt. De cruisetegoeden die veel gasten tijdens de Covid-pandemie ontvingen, moeten tegen het einde van dit jaar zijn opgebruikt. Dat betekent dat alle reservaties voor volgend jaar effectief nieuwe, betalende boekingen worden. Met alle schepen terug in de vaart en een geleidelijk optrekken van de passagierscapaciteit is Oceania Cruises niet alleen terug, maar beter dan ooit. Carter: “2023 belooft het beste jaar ooit te worden voor Oceania Cruises. De mensen willen duidelijk weer reizen en geven de voorkeur aan verre en langere reizen. Ze hebben enkele jaren niet kunnen vertrekken en willen zichzelf nu verwennen.”

Tijdens de pandemie werden alle schepen van de R-klasse (Regatta, Nautica, Insignia en Sirena) in het raam van het OceaniaNext-programma vernieuwd. De rederij investeerde ruim 100 miljoen euro om de vier schepen op te frissen en een meer eigentijdse aankleding te geven. Tegelijk werden solo-buitenhutten toegevoegd. Alleenreizenden kunnen die boeken tegen een prijs die 30 tot 50 procent lager ligt dan deze voor een tweepersoonshut.

Vanaf dit najaar worden ook de schepen van de O-klasse (Marina en Riviera) onder handen genomen om ze nog meer de allure te geven van een privéclub. Daarnaast komt in mei 2023 met de Vista, het eerste schip van de nieuwe klasse in de vaart. Dat wordt gekenmerkt door meer kleinere ruimtes en twee nieuwe restaurants. Ember wordt het nieuwe signatuurrestaurant, terwijl  Aquamar smaakvolle, gezonde gerechten voorstelt. Klik hier voor renderings van de Vista.

We hadden na de persconferentie nog een individueel interview met Bernard Carter. Dat kan u in de loop van volgende week lezen op ParezCruiseCommunications.

Klik hier voor meer nieuws