Met de Volendam is de volledige HAL-vloot terug in de vaart

Met de Volendam is sinds het weekend de volledige vloot van Holland America Line terug in de vaart. Het cruiseschip was een half jaar buiten bedrijf en deed in Rotterdam dienst als tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Midden deze maand vertrok de Volendam vanuit Nederland naar Triëst aan de Adriatische Zee waar het zaterdag de eerste gasten ontving.

Bij die gelegenheid werd in de terminal een lint doorgeknipt om de inscheping te openen. Dat gebeurde in aanwezigheid van de kapitein en officieren van de Volendam. “Dit is een mijlpaal want Volendam begint aan haar eerste volledige cruise sinds de pauze door de Covid-pandemie”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn dankbaar voor het ongelooflijke werk van het team de afgelopen zes maanden en de zorg voor de Oekraïense gezinnen. Nu we weer aan het cruisen zijn, zijn we verheugd om gasten op de Volendam te verwelkomen voor een reeks langere reizen, waaronder verkenningen van de Middellandse Zee, de Amazone en Zuid-Amerika.”

Het cruiseschip voor 1.400 gasten vertrok in het weekend voor een cruise van 14 dagen door de oostelijke Middellandse Zee richting Israël. Eind oktober steekt de Volendam de Atlantische Oceaan over naar Fort Lauderdale voor haar winterseizoen in de Caraïben en Zuid-Amerika. Een van de blikvangers wordt een ​​28-daagse Amazon Explorer-reis waarbij de Volendam onder meer in Manaus, Parintins, Belem en Macapa zal afmeren. In januari 2023 vertrekt het schip op de 74-daagse Grand South America en Antarctica Voyage en zal op deze afvaart helemaal rond het Zuid-Amerikaanse continent varen.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws