Canada heft alle Covid-restricties op voor cruises

De cruiserederijen reageren positief op de Canadese beslissing om op 1 oktober komaf te maken met alle Covid-restricties om het land te bezoeken. Onder de nieuwe richtlijnen zijn vaccinatie- en testvereisten aan de Canadese grens vanaf volgend weekend niet langer nodig, wat een belangrijke stap is voor de cruise-industrie bij het vereenvoudigen van het reisproces voor routes naar Alaska en Canada. Volgens de nieuwe procedures is er niet langer een vaccinatievereiste voor mensen die Canada binnenkomen, zullen de COVID-19-tests op luchthavens eindigen en zal het gebruik van de ArriveCan-app eind september optioneel zijn.

Holland America Line is alvast verheugd met de opheffing van de Canadese pandemische grensbeperkingen. “Dit is prima nieuws voor de cruise-industrie en voor onze gasten, aangezien we een groeiende belangstelling zien voor de 2023-cruises naar Alaska en Canada/New England”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Het is een positieve stap die de gezondheidsprotocollen voor onze cruises in Canada en Alaska meer in lijn brengt met de meeste van onze andere wereldwijde cruises. We danken Transport Canada voor het nemen van maatregelen die de gezondheid van reizigers blijven beschermen en het voor hen ook gemakkelijker maken om een ​​cruise te boeken waarmee we de lokale economie kunnen ondersteunen.”

Routes naar Alaska en Canada/New England

In 2023 zullen zes Holland America Line-schepen tussen april en september Alaska verkennen met retourcruises vanuit Seattle en Vancouver en enkele reizen tussen Whittier (Anchorage) en Vancouver. Holland America Line biedt naar eigen zeggen meer bezoeken aan Glacier Bay dan welke andere grote cruisemaatschappij ook en verweeft 75 jaar Alaska-expertise in elke nuance van de reis. 16 verschillende Cruisetours combineren een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise met een landinwaartse verkenning van Denali National Park. Holland America Line is daarnaast de enige cruisemaatschappij die landreizen aanbiedt tot aan de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory.

Zaandam en Zuiderdam van Holland America Line varen in 2023 naar Canada/New England om de natuurlijke schoonheid en maritieme geschiedenis van de regio te laten zien. De routes worden aangeboden vanuit Boston, Montreal en Quebec City.

Van april tot september verzorgen de twee schepen een reeks ‘Canada & New England Discovery’-vertrekken aan die de typische steden van New England en Canada’s onmiskenbare Franse flair uit de oude wereld benadrukken. Aan boord van de Zuiderdam kunnen gasten verder een 25-daagse verkenningstocht maken die zich uitstrekt naar Newfoundland, Groenland en IJsland, terwijl Zaandam 10- en 11-daagse cruises naar Newfoundland omvat.

Klik hier voor meer nieuws