Hapag-Lloyd Cruises: drie schepen en een jubileum in Antarctica

In november vertrekt het eerste schip van de nieuwe expeditievloot van Hapag-Lloyd Cruises, ontworpen met de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (PC6), vanuit Kaapverdië richting Antarctica. Zodra haar twee identieke zusterschepen, de Hanseatic inspiration en de Hanseatic spirit, haar in december volgen, zal de aanbieder van expeditiereizen voor het eerst met haar drie expeditieschepen in de zuidelijke poolzee zijn. De decennialange expeditie-ervaring van Hapag-Lloyd Cruises in de poolgebieden wordt ook weerspiegeld in de ervaren kapiteins op de brug. In februari 2023 zal kapitein Thilo Natke zijn 100ste expeditiereis naar Antarctica voltooien.

Net op tijd voor het lente-ontwaken op het zuidelijk halfrond zet kapitein Thilo Natke op 8 november 2022 koers naar het witte continent met de Hanseatic nature vanuit Montevideo (Uruguay). Daarmee kondigt hij het Antarctische seizoen aan bij Hapag-Lloyd Cruises. Hij reist al meer dan drie decennia door de poolgebieden. Begin volgend jaar viert hij een dubbel jubileum: Na 30 jaar op de brug van de expeditieschepen van de Duitse luxerederij begint hij aan zijn 100ste Antarctische expeditie.

Kapitein Natke heeft een blijvende impact gehad op de poolexpedities bij Hapag-Lloyd Cruises. Onder zijn leiding kwam een schip op het meest noordelijke punt dat een niet-ijsbreker heeft bereikt. Hij manoeuvreerde tevens het eerste niet-Russische schip door de Northeast Passage. Antarctica heeft voor hem vandaag nog steeds een speciale aantrekkingskracht: “Ik kijk ernaar uit om Antarctica en Zuid-Georgië in al hun facetten te ervaren: het overweldigende dierenleven, het ijs, de landschappen en het soms veranderlijke Antarctische weer.” Hij vervolgt: “We varen bovendien buiten de gebaande paden van de cruiseschepen. Onze Antarctische routes zijn nautisch en inhoudelijk veeleisend. Het zijn de natuur, het weer en de ijscondities die het tijdschema van elke reis bepalen. Het is erg leuk omdat de schepen zijn ontworpen voor deze gebieden en onze ervaring is de sleutel tot het succes van een expeditiereis.”

Voor het eerst met drie schepen

Hapag-Lloyd Cruises vaart tijdens de winter van 2022/23 voor het eerst met drie schepen in Antarctica. De gasten van de kleine en wendbare expeditieschepen kunnen een echte geest van ontdekking verwachten met spannende activiteiten op het land in combinatie met deskundige kennis en geweldige ervaring aan boord. De drie expeditieschepen, Hanseatic nature, Hanseatic inspiration en Hanseatic spirit zijn gebouwd voor de extremen en hebben de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (PC6). Het scheepsontwerp met veel ruime buitenruimtes maakt natuurobservatie vanaf de eerste rij mogelijk. Dankzij de state-of-the-art technologie voldoen de vaartuigen aan de hoogste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid, comfort en service.

Elke expeditie wordt begeleid door Duitstalige experts uit verschillende vakgebieden. Zij zijn competente contactpersonen voor activiteiten zoals landingen met de Zodiacs of lezingen en discussies in het HanseAtrium.

Elke reis naar Antarctica moet worden goedgekeurd door het Federal Environment Agency in een uitgebreide procedure. Naast de vanzelfsprekende naleving van alle regelgeving, stelt Hapag-Lloyd Cruises ook hoge eisen aan reizen naar gevoelige regio’s. Als langdurig lid van de Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) en de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO) zet Hapag-Lloyd Cruises zich in om gevoelige natuur met respect te behandelen.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws