Dubbele aanloop Norwegian Cruise Line in Zeebrugge

Norwegian Cruise Line organiseerde vrijdag voor het eerst in drie jaar weer een scheepsbezoek in ons land. Bij die gelegenheid leidde Jennifer Pichl, Business Development Manager BeNeLux een select gezelschap reisagenten rond op de Norwegian Star. De rederij had gisteren trouwens een dubbele aanloop in de kusthaven. Behalve de Norwegian Star lag ook de Norwegian Dawn afgemeerd aan de cruiseterminal.

Norwegian Star heeft haar zomerseizoen in Noord-Europa erop zitten, vaart straks nog even in de Middellandse Zee en steekt in november de Atlantische Oceaan over richting Zuid-Amerika voor haar winterseizoen vanuit Rio de Janeiro en Buenos Aires. Voor de zomer 2023 is het cruiseschip terug in onze contreien. Norwegian Star kwam in 2001 in de vaart en biedt plaats aan 2.300 passagiers. Sindsdien werd het schip regelmatig vernieuwd, waarbij vooral specialiteitenrestaurants aan het aanbod werden toegevoegd. Succesvolle voorzieningen op nieuwe schepen worden bij de volgende droogdokbeurt immers in de mate van het mogelijke geïntroduceerd op oudere schepen. Ook Norwegian Dawn heeft haar seizoen in Noord-Europa erop zitten. Via de Middellandse Zee vaart zij straks naar het Caraïbisch gebied.

Canarische en Emiraten

Voor Europa ligt de focus de volgende maanden op de Norwegian Sun. Voor het eerst sinds 2017 keert de rederij deze winter terug naar de Canarische Eilanden. Gasten kunnen op deze cruises van 10 tot 14 dagen inschepen In Lissabon, Malaga en Santa Cruz de Tenerife en bezoeken minstens drie bestemmingen op de Canarische Eilanden.

In tegenstelling tot andere rederijen heeft Norwegian Cruise Line tijdens de Covid-pandemie geen schepen van de hand gedaan. Met de lancering van de Norwegian Prima breidde de vloot in augustus uit tot 18 eenheden. Volgende zomer komt daar nog het zusterschip Norwegian Viva bij. Jennifer Pichl: “Door onze vloot uit te breiden kunnen we meer bestemmingen aanbieden. Na de Canarische Eilanden deze winter, stelt Norwegian Cruise Line tijdens de winter 2023-2024 voor het eerst cruises voor in de Verenigde Arabische Emiraten. Norwegian Dawn zal na haar zomerseizoen in de Middellandse Zee de Emiraten bezoeken voor enkele cruises en vaart daarna door naar Zuid-Afrika.”

Volgens de business manager moet 2023, na het terug in de vaart nemen van alle schepen na de Covid-pandemie, weer een sterk jaar worden. Alleen betreurt ze dat veel mensen nog steeds twijfelen om lang op voorhand hun reis te reserveren. Norwegian Cruise Line houdt net als haar zusterrederijen Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises vast aan haar tarieven en wil geen prijzenoorlog ontketenen. “Ik weet dat wij wat duurder zijn dan andere rederijen in hetzelfde segment, maar eenmaal de gasten aan boord zijn, zien ze wat wij allemaal te bieden hebben en zijn ze tevreden met de prijs die ze voor hun cruise hebben betaald.”

Bekijk foto’s van de Norwegian Star.

© foto’s ParezCruiseCommunications & Dirk Neyts

Klik hier voor meer nieuws