Oceania onthult mixologieprogramma en Moët & Chandon champagne-ervaring op Vista

Oceania Cruises kondigt een innovatief barprogramma aan voor de 1200 gasten tellende Vista die in mei 2023 debuteert. Het eerste schip van de nieuwe Allura Class zal beschikken over de nieuwste trends en technieken voor het maken van cocktails, zoals gearomatiseerde rookbubbels, een uitgebreide selectie wijnen met weinig of geen suiker en mocktails plus Negronis gerijpt in houten vaten en speciale drankkarren.

“Bij Oceania Cruises streven we er voortdurend naar om de lat voor elk aspect van onze luxe cruise-ervaring hoger te leggen, met eten en drinken bovenaan de lijst”, aldus Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises. “Omdat Vista een frisse kijk zal bieden op de beste keuken op zee met een verbazingwekkende reeks culinaire opties die variëren van informeel tot extravagant, is het niet meer dan gepast dat we een bijhorend barprogramma samenstellen. Van nieuwe sterke drankselecties en een breed scala aan mocktails tot nieuwe combinatiemenu’s en de introductie van The Moët & Chandon Champagne Experience.”

Nieuwe concepten

Een hoeksteen van Vista’s barprogramma zal een ervaringsgericht drankaanbod zijn, waaronder speciale drankkarren zoals The Bubbly Bar, die exclusieve champagnecocktails zal serveren, en The Ultimate Bloody Mary Bar, waar gasten hun perfecte brunchbegeleiding kunnen maken.

Daarnaast kunnen gasten genieten van de Casino Mixology Bar, een gloednieuw concept op Vista, volledig gericht op de kunst van de cocktail. Met een unieke drankenselectie en de bereiding van cocktails en sterkedrank aan tafel, zal de bar waarschijnlijk een Instagram-favoriet worden voor het serveren van kant-en-klare Negroni’s rechtstreeks uit het vat en geweldige ‘Flavor Blaster Gun’-cocktails die met damp gevulde bubbels met aromatische smaken worden bekroond.

Martinis, de kenmerkende bar van Oceania Cruises, krijgt er een nieuwe selectie sterkedrank bij, handgemaakt van ethisch verantwoorde plantaardige ingrediënten op het Isle of Wight. Barista’s, een favoriete plek voor een heerlijke koffie, introduceert een nieuw drankenmenu met innovatieve cocktails op basis van Amari, een Italiaanse kruidenlikeur, naast kant-en-klare Italiaanse selecties zoals Crodino, San Pellegrino-cocktails en Campari-frisdranken.

De nieuwe lijn wordt doorgetrokken naar de restaurants. De Aquamar Kitchen, een nieuw concept aan boord van Vista waar een magere en gezonde keuken wordt geserveerd, zal zich in zijn drankenselectie concentreren op alcohollage en alcoholvrije opties. Het nieuwe toprestaurant Ember zal een culinair menu bieden van inventieve Amerikaanse creaties vermengd met aloude klassiekers. Gasten vinden er unieke wijnen, ambachtelijke bieren, whisky’s en themacocktails. Het pan-Aziatische Red Ginger serveert Aziatische bieren, een verscheidenheid aan sake en cocktails met Aziatische smaken zoals gember, kurkuma, koriander en lychee.

Inspirerende partnerschappen

Oceania kondigt aan boord van Vista eveneens nieuwe partnerschappen aan. De Moët & Chandon Champagne Experience is een driegangen-arrangement met zeldzame jaargangen. Gasten beginnen met een tartaar van de Middellandse zeebaars gecombineerd met de rijpe 2013 Moët & Chandon Grand Vintage Brut, gevolgd door een foie gras-terrine van eend, vergezeld van de zijdezachte Moët & Chandon Nectar Imperial Champagne en eindigen met een gezouten ossenhaas in combinatie met de elegante en verfijnde Moët & Chandon Imperial Rose Champagne.

De Connoisseur Wine Pairing Lunches zullen een nieuwe toevoeging zijn aan Vista met twee zorgvuldig samengestelde menu’s om uit te kiezen. Die bevatten vijf verschillende gerechten met mediterrane invloeden, gecombineerd met een premium assortiment wijnen. De hoofdsommelier en de bar-, restaurant- en kombuisteams zullen het pairing concept en de smaakprofielen van elk gerecht toelichten.

De Dom Pérignon Experience, een kenmerkende Oceania Cruises-ervaring sinds 2019, maakt op Vista deel uit van de intieme eetgelegenheid Privée. Het zes-gangen degustatiemenu is een must-have maaltijd voor elke kenner van champagnes en echte fijnproevers. Elk van de drie champagne-vintages wordt moeiteloos gecombineerd met twee gangen die speciaal zijn gemaakt om de nuances van de druiven en de verhouding van de blend naar voren te brengen, waarbij elk aspect wordt uitgespeeld, van een subtiele, bruisende neus tot levendige, bevredigende afdronk.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws