Voor velen een stresserende job maar een cruise maakt het gemakkelijker! Van ontbijt tot diner kan je sportief vertoeven op het schip. Zorg zeker voor platte schoenen voor overdag. Het schip kan soms bewegen en de omgeving van de zwembaden kan nat en glad zijn.

Voor een aperitiefje en het diner is het wel aangeraden zich wat netter te kleden. Voor de dames een kleedje, rok en bloes en voor de mannen een lange broek met hemd (een blazer is niet altijd verplicht). Geen zin om je op te kleden? Geen probleem… je kan jezelf van iets lekkers voorzien in het zelfbedieningsrestaurant of gewoon genieten van roomservice.

Op enkele uitzonderingen na hoeven maatpakken en avondkledij niet langer. Niettemin houden sommige vakantiegangers eraan om zich iets feestelijker op te kleden. Een leuke gelegenheid om als koppel te poseren voor de scheepsfotograaf of in een studiofoto een unieke foto van de kids te laten maken.