Carnival partnert met Kennedy Space Center voor kinderruimteprogramma

Ter ere van World Space Week kondigde Carnival Cruise Line aan dat ze samenwerkt met het Kennedy Space Center Visitor Complex om een ​​ruimteprogramma voor kinderen te lanceren met activiteiten geïnspireerd op de NASA-wetenschap. Het initiatief debuteert eind dit jaar op Carnival Celebration als onderdeel van de wetenschappelijke en ontdekkingsprogrammering van Camp Ocean.

Het Space Cruisers-curriculum dat wordt ondersteund door NASA wil zowel educatief als ludiek zijn en kinderen van alle leeftijden in staat stellen het universum en onze planeet te verkennen in een reeks praktische en unieke leerervaringen. Kinderen kunnen ‘missies’ (activiteiten) voltooien om een ​​speciale missiepatch met een thema te verdienen die representatief is voor het programma.

Hoogtepunten zijn onder meer Optimal Orbit (2-8 jaar) waar de deelnemers leren over de zwaartekracht en hoe planeten, satellieten en andere objecten door de ruimte bewegen in een praktische ervaring met een gigantische trampoline.

Design Your Own Mission Patch (6-11 jaar) laat kinderen aansluiten bij de aloude traditie onder astronauten om hun eigen missiepatch en verhaal te vertellen.

In de Space Cruisers Rocket Workshop (6-11 jaar) treden de deelnemers in de voetsporen van de getalenteerde NASA-ingenieurs en bouwen ze hun eigen papieren raket om hoog de lucht in te vliegen.

In Mars Base Connect (gezinsvriendelijk) verkennen de kinderen de stappen die nodig zijn om een ​​Mars-basis te bouwen en maken ze samen met familieleden hun eigen basis.

ASTRO! (gezinsvriendelijk) roept sterrenbeelden op terwijl ze worden weergegeven op een unieke sterprojector in een bingospel met ruimtethema.

“Space Cruisers zal ons aanbod echt naar een hoger niveau tillen met de perfecte balans tussen plezier en educatie om zowel onze jongere gasten als hun families iets te geven om enthousiast over te zijn”, zegt Melissa Mahaffey, Director Youth Experience voor Carnival Cruise Line. “Kinderen zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen en dit programma geeft hen de kans om tijdens leuke activiteiten  veel van de geweldige aspecten van de ruimte te ontdekken.”

“Kennedy Space Center Visitor Complex is waar het epische verhaal van het Amerikaanse ruimteprogramma tot leven wordt gebracht door middel van leuke en inspirerende activiteiten, tentoonstellingen en educatieve activiteiten”, zegt Therrin Protze, Chief Operating Officer van het Kennedy Space Center Visitor Complex. “We zijn verheugd om een ​​stukje van die ervaring mee te nemen aan boord van Carnival Celebration voor het Space Cruisers-programma.”

Om de leuke leerervaring naar een nieuwe dimensie te brengen, zal Camp Ocean een verlichte ruimtemuur bevatten die de planeten laat zien, evenals een weergave van oplichtende sterrenbeelden aan het plafond. Uitgelicht zullen zowel echte sterrenbeelden als speciale sterrenbeelden met Carnival-thema’s, zoals een scheepsmodel en de iconische schoorsteen te zien zijn.

Het programma debuteert in november op Carnival Celebration wanneer het nieuwste Carnival-schip vertrekt voor zijn inaugurele reis vanuit Miami. Het zal tegen de feestdagen worden uitgebreid naar de Space Coast op de Mardi Gras vanuit Port Canaveral. De bedoeling is diverse activiteiten uit het programma vanaf het voorjaar 2023 uit te rollen naar alle schepen binnen de Carnival-vloot.

© foto Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws