Vier Azamara-schepen voor het eerst samen in Koper

In het weekend hebben de vier zusterschepen van Azamara elkaar voor het eerst ontmoet in Koper. Zo’n 3.500 gasten en bemanningsleden waren getuige van deze unieke gelegenheid. Ook voor de Sloveense stad was het de eerste keer dat vier cruiseschepen gelijktijdig de haven aanliepen. De primeur werd dan ook gevierd in aanwezigheid van het stadsbestuur, de haven en de kapiteins van de vier boetiekschepen.

Met Azamara’s nieuwste schip, de Azamara Onward, die samen met haar drie zussen – Azamara Journey, Azamara Quest en Azamara Pursuit – haar maiden call maakte in de kleine haven van Koper, werd deze historische gebeurtenis gevierd door de gemeente Koper met een ceremonie in het prachtige Praetoriaanse paleis, een 15de eeuws Venetiaans-gotisch paleis op het Tito-plein. De lokale overheidsfunctionarissen en havenautoriteiten van Koper kwamen samen met de kapiteins van elk Azamara-schip om plaquettes uit te wisselen ter gelegenheid van deze ontmoeting.

“Dit is een speciaal moment waar jaren aan gewerkt is. In eerste instantie waren we van plan om onze drie zusterschepen samen te laten komen, maar slechts twee weken geleden konden we bevestigen dat onze volledige vloot op hetzelfde moment zou afmeren in Slovenië”, zegt Mike Pawlus, directeur Strategische route- en bestemmingsplanning. “Dit zou niet zijn gebeurd zonder de steun van de gemeente en de haven van Koper, het Sloveense bureau voor toerisme en onze excursie-agent Atlas Express. We zijn erg dankbaar voor het warme welkom en verheugd om onze gasten het prachtige land Slovenië te laten zien.”

“We zijn blij om alle vier de schepen van Azamara en hun gasten te verwelkomen in Koper. De grootste haven van Slovenië was vooral een vrachthaven, maar de afgelopen decennia hebben we met veel plezier steeds meer cruiseschepen mogen verwelkomen” zei Mitja Dujc, hoofd van de cruiseterminal van Koper.

De burgemeester van Koper, Aleš Bržan, noemde Azamara een van de belangrijkste cruisepartners van de stad “en we kijken ernaar uit om ze volgend jaar en de komende jaren weer te mogen verwelkomen”. Dat zal inderdaad het geval zijn. De vier schepen van Azamara zullen elkaar in het najaar van 2023 opnieuw ontmoeten in Koper.

© foto’s Port of Koper

Klik hier voor meer nieuws