Costa Cruises: nieuwe route en langere verblijven in Perzische Golf

Costa Cruises lanceert deze winter een nieuwe route voor haar vlaggenschip Costa Toscana met langere verblijven in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Deze afvaarten tussen 17 december 2022 en 11 maart 2023 worden eveneens aangeboden in een  Flight+Cruise-pakket. Zo hoeven gasten zich geen zorgen te maken over transfers naar het schip of bagage bij aankomst op de luchthaven.

Het nieuwe aanbod van de Costa Toscana biedt meer tijd voor het bezoeken van de bestemmingen die in het reisschema zijn opgenomen. Het schip verblijft twee dagen en één nacht in Dubai (VAE), Muscat (Oman) en Abu Dhabi (VAE). De enige uitzondering is de nieuwjaarscruise wanneer het schip alleen overnacht in Dubai om het nieuwe jaar in stijl te vieren.

De rederij biedt op de diverse aanlopen een breed scala aan excursies om vanuit een uniek perspectief, met authentieke ervaringen in het hart van elke plaats, deze prachtige bestemmingen te ontdekken. Die combineren de moderniteit van futuristische architectuur met de charme van de woestijn en oude tradities. In Dubai behoort bijvoorbeeld een helikoptervlucht tot de mogelijkheden. Die excursie biedt een adembenemend uitzicht op deze ongelooflijke stad. Een andere niet te missen ervaring is de jeeptour door de woestijn. In Muscat kunnen gasten een cruise langs de kust van Oman maken aan boord van een dhow, een traditionele houten boot. In Abu Dhabi kunnen ze een bezoek brengen aan een van de drie beroemdste themaparken van de stad: Ferrari World voor sporters die van snelheid en racen houden, Warner Brothers World om beroemde stripfiguren te ontmoeten en Yas Waterworld, een enorm waterpark met 43 attracties, waaronder glijbanen, waterspelletjes en zwembaden. Als alternatief kunnen mensen ontspannen op het exclusieve strand van Al Maya Island, een aards paradijs op slechts enkele minuten van Abu Dhabi.

Voor golfliefhebbers zal binnenkort het Cruise+Golf-pakket beschikbaar zijn, waarbij het beste van deze sport wordt gecombineerd met het beste van een cruisevakantie. Golfspelers kunnen tijdens de aanlopen van het schip golf spelen op enkele van de mooiste clubs in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.

Het aanbod aan boord van de Costa Toscana wordt ook afgestemd op de bestemming, te beginnen met de gastronomie, ondertekend door Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. Deze drie wereldberoemde chef-koks zullen de smaken van de cruisebestemmingen introduceren in de Destination Dishes. Daarnaast presenteren de drie hun eigen menu in het Archipelago-restaurant. Op entertainmentvlak gaat aan boord de spectaculaire show ‘Essence’ in première. Die is geïnspireerd op de Arabische nachten van de Perzische Golf.

Het nieuwe reisschema bevat ook een grote update van de gezondheidsprotocollen, waardoor alle gasten, zelfs degenen die niet zijn gevaccineerd, een vakantie aan boord van de Costa Toscana kunnen boeken. Wie volledig is gevaccineerd kan zonder test inschepen, terwijl gasten zonder vaccinatie of met een onvolledige vaccinatie alleen een negatief resultaat moeten voorleggen van een test die binnen de 48 uur vóór de inscheping is uitgevoerd. Kinderen onder de 5 jaar kunnen aan boord gaan zonder vaccinatie of test.

© foto’s Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws