Hurtigruten rondt implementatie SpaceX’s Starlink af

Hurtigruten Expeditions wordt de eerste cruisemaatschappij die de innovatieve breedbanddienst Starlink van SpaceX op alle schepen implementeert. In samenwerking met de vaste connectiviteitspartner Speedcast wordt de installatie nog deze maand voltooid. “Als wereldleider op het gebied van verkenningsreizen is het alleen maar passend dat we ‘s werelds meest innovatieve technologieën aan boord van onze schepen brengen om de ervaring en het dagelijkse leven van onze gasten, bemanning, partners en de gemeenschappen die we bezoeken verder te verbeteren”, zegt Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

Speedcast en Hurtigruten Expeditions zijn in maart begonnen met het testen en integreren van Starlink-terminals aan boord van de vloot van kleine expeditiecruiseschepen. De installatie zal eerstdaags voltooid zijn. Hurtigruten Expeditions wordt daarmee de eerste cruisemaatschappij die de snelle connectiviteit met lage latentie introduceert op haar hele vloot.

Via een toonaangevend netwerk van wetenschappelijke partnerschappen ontvangt Hurtigruten Expeditions op elke afvaart en elk schip tevens wetenschappers aan boord. Alle schepen beschikken over wetenschapscentra met een verscheidenheid aan apparatuur. Gasten kunnen er deelnemen aan burgerwetenschappelijke programma’s. Sneller en betrouwbaarder internet maakt het mogelijk om wetenschappelijke resultaten te leveren uit enkele van de meest onontgonnen gebieden van de planeet.

Gratis internet voor iedereen

“We hebben grote spelers plannen horen aankondigen voor de implementatie van Starlink-connectiviteit. Onze samenwerking met Speedcast en de introductie van de nieuwe service over de hele vloot geven ons niet alleen een voorsprong op de rest van de cruise-industrie, het geeft ons ook een voorsprong op de technologie. Met Starlink introduceren we een maritieme dekking op Antarctica en het Noordpoolgebied”, zegt Lassesen. “De expertise van Speedcast biedt ons de mogelijkheid alle beschikbare connectiviteitspaden te combineren en een complete service te beheren die de hoogste uptime, beschikbaarheid en prestaties biedt”, vult Joe Spytek, Chief Executive Officer bij Speedcast aan.

Als een van de weinige grote cruisemaatschappijen biedt Hurtigruten Expeditions de internetverbinding gratis aan, niet alleen voor gasten, maar ook voor alle bemanningsleden. “De introductie van deze nieuwe technologie maakt het voor iedereen aan boord gemakkelijker om verbonden te blijven met vrienden, familie en geliefden, waar ze zich ook bevinden. We dagen alle cruisemaatschappijen die ons voorbeeld volgen en Starlink installeren uit ons ​​te volgen en internet gratis te maken voor alle bemanningsleden”, besluit Lassesen.

Ook SeaDream en Royal Caribbean zijn begonnen Starlink te installeren op hun schepen. Bij Royal Caribbean International zijn intussen al vier schepen uitgerust. De rederij hoopt de implementatie in het eerste kwartaal van 2023 af te ronden. Ook de zusterrederijen Celebrity Cruises en Silversea Cruises krijgen Starlink-internet.

© foto’s Hurtigruten Expeditions – Oscar Farrera

Klik hier voor meer nieuws